24.7.17

Κυπριακό: Αυστηρό διάβημα Αναστασιάδη προς τον Έιντε..

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναστασιάδης
Σε αυστηρότατο διάβημα προέβη ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για τα...
όσα αναφέρει δημόσια σε σχέση με τους λόγους που υπήρξε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κ. Έιντε. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αν συνεχιστούν οι αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δοθούν δημόσια τα πρακτικά για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά.

Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα στη στήριξη της διαδικασίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά τη συνάντηση που είχε, διάρκειας πέραν των 2 ωρών, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ο κ. Έιντε δήλωσε «ότι βρισκόμαστε σε μια περίπλοκη κατάσταση», σημειώνοντας ότι «πολλά επιτεύχθηκαν στο Κραν Μοντανά αλλά δεν φτάσαμε σε μια τελική συμφωνία».

«Το ερώτημα», σημείωσε, «είναι πώς προχωρούμε τώρα» και ανέφερε ότι θα μπορεί να πει περισσότερα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 2:30 το απόγευμα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: