28.7.17

Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα...

Δεν είναι ώρα για χαρές και πανηγύρια...

Τεντώσαμε το σκοινί της διαπραγμάτευσης, χωρίς να σπάσει...

«Η Κεντρική μας Επιτροπή συνέρχεται σε μια περίοδο κομβική για τη χώρα, για την οικονομία αλλά και για τη διακυβέρνησή μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από...
το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι περάσαμε έναν πολύ δύσκολο κάβο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κοινωνία για να προσθέσει στη συνέχεια ότι κερδίσαμε μια απόφαση για το χρέος, που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην ελληνική οικονομία.

«Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η Ελλάδα γίνεται είδηση θετική στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης και απο τη θλιβερή για τη χώρα και το λαό μας περιπέτεια των μνημονίων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του χρέους υποστήριξε ότι κερδίσαμε μια απόφαση που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η Ελλάδα γίνεται είδηση θετική στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.«Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης και από τη θλιβερή για τη χώρα και το λαό μας περιπέτεια των μνημονίων» πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός δήλωσε με νόήμα ότι Και αν πολλοί πιστεύουν ότι μετά από όλα αυτά είναι ώρα για χαρές πανηγύρια και χαλάρωση, εκείνος σήμερα θα σας πει το αντίθετο, τονίζοντας ότι είναι η ώρα με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και πιο σκληρή δουλειά, να βάλουμε τα δυνατά μας.

«Σε ενάμισι περίπου μήνα, θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Όταν ο λαός μας, έχοντας για πρώτη φορά απόλυτη γνώση της συμφωνίας που βρισκόταν μπροστά μας, έδωσε σε εμάς εντολή να την υλοποιήσουμε, να την ολοκληρώσουμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι Βρισκόμαστε, λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας.Μιας θητείας που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε, αναγνωρίζοντας το ήθος, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που δείξαμε, στη δύσκολη μάχη στις αρχές του 2015 για διεκδικήσουμε το δίκιο του λαού μας και μια καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές μας.»

«Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι μας εμπιστεύτηκε για να υπάρξει μία κυβέρνηση θεμελιωμένη στην κοινωνική ευαισθησία» τόνισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: