15.7.17

Ο Σουλτς συναντά τον Μακρόν...

Αποτέλεσμα εικόνας για σουλτσ και μακρονκαι κάνει σχέδια για μία ισχυρότερη ΕΕ...

Ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την...
Πέμπτη στο Παρίσι, ανακοίνωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του κόμματος, μία ημέρα πριν τη συνέντευξη Τύπου του γερμανού πολιτικού για τα σχέδιά του για μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σουλτς με το βλέμμα στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, βλέπει το κόμμα του να έχει υποστεί δημοσκοπική καθίζηση μετά την αρχική άνοδο που παρατηρήθηκε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, τον Ιανουάριο.

Ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα πραγματοποιήσει ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD.

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του για μια ισχυρότερη ΕΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή.
Προσφυγική κρίση

Στο μεταξύ, ο Χουμπέρτους Χάιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση. «Στο παρελθόν η Γερμανία δεν στέφθηκε δα και με δάφνες στο προσφυγικό. Όταν κάποτε κατέφταναν στην Ελλάδα και την Ιταλία πολλοί πρόσφυγες, η κοινωνία μας αποσιώπησε το θέμα πάρα πολύ. Eν μέσω της προσφυγικής κρίσης το 2015 υπήρξε πλέον μεγάλη διάθεση για βοήθεια», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια κοινή απάντηση στη διαφαινόμενη ανθρωπιστική καταστροφή, διαφορετικά θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια και κρίσιμη δοκιμασία. Επαπειλείται μια ακόμα διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παρούσα κατάσταση στην Ιταλία αποδεικνύει σαφώς ότι η προσφυγική κρίση δεν έχει παρέλθει. Η Ιταλία δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Στρατιώτες με προτεταμένες ξιφολόγχες στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στο Μπρένερ (σ.σ. σύνορα Ιταλίας -Αυστρίας) δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτήν την κρίση. Αναγκαία είναι η δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και μια κοινή στρατηγική της για την Αφρική», τόνισε ο Χ. Χάιλ στο dpa...


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: