16.7.17

Καλοκαιρινή ραστώνη...


Στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή, η Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ), άφησε ελπίδες -"ανοιξε ο δρόμος προς τις αγορές". 
Στην ίδια εκπομπή, η "Το μαλλί πως είναι?", Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), άφησε υποσχέσεις και...
μεγάλα λόγια ("η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει ταχθεί κατά των φόρων"!).
Και οι δύο, πάντως, ευχήθηκαν, χαμογελαστές, "καλό καλοκαίρι". Aλλά, για ποιους?...

Οπως διαβάζουμε στο newpost.gr:

Την Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Σοφία Βούλτεψη, βουλευτή της ΝΔ, φιλοξενεί στο δεύτερο μέρος της εκπομπής «Ακραίως», ο Τάκης Χατζής.

«Με το κλείσιμο της αξιολόγησης φαίνεται πως οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη είναι μεγάλη. Άνοιξε ο δρόμος προς τις αγορές εκτιμώ», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

«Είμαστε σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Δεν έχει γίνει αισθητό ακόμα στην κοινωνία. Σε 6-8 μήνες θα γίνει αισθητό», πρόσθεσε.
Δικαιολογόντας πως η πτώση της ανεργίας οφείλεται στην αύξηση και προσμέτρηση στους εργαζόμενους και αυτούς που έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης η κ. Αυλωνίτου τόνισε: «Όσο βελτιώνεται η οικονομία οι ευέλικτες θέσεις εργασίας θα μειωθούν».

«Η πτώση της ανεργίας έχει πέσει στο κεφάλι της ΝΔ που δεν ενδιαφέρεται για το καλό της κοινωνίας αλλά για το δικό της μικροπολιτικό συμφέρον», σημείωσε
Αναγνώρισε παράλληλα πως «οι φόροι είναι πράγματι υψηλοί» αλλά είπε πως «Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί»

«Πρώτο μας μέλημα μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η οικονομία είναι να μειώσουμε τους φόρους», πρόσθεσε.

Σ. Βούλτεψη: Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει ταχθεί κατά των φόρων

«Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει ταχθεί κατά των φόρων» υποστήριξε από τη μεριά της η Σοφία Βούλτεψη.

«Η ΝΔ είναι το κόμμα που είναι εναντίον της φορολογίας. Είχαμε δείξει δείγμα γραφής. Και είχαμε εξαγγείλει νέες μειώσεις της φορολογίας», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

«Οι εισφορές στον ΕΦΚΑ για τους δικηγόρους είναι εξωφρενικές» υποστήριξε ενώ για το ζήτημα της ανεργίας υποστήριξε πως «είναι καθαρά θέμα μεθοδολογίας».

«Για τον ΕΝΦΙΑ είχαν μιλήσει για μαγικό ραβδάκι. Είχαν πει ότι το 2014 θα πληρωθεί και το 2015 τίποτα» τόνισε.
«Από τη ΝΔ δεν θα ακουστεί ούτε παράλληλο πρόγραμμα, ούτε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ έχει αποδείξει πως όταν κυβερνά λειτουργεί η οικονομία», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση συγκρίνει τον κακό της εαυτό με τον χειρότερό της », υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη προσθέοντας πως «Το θέμα της ανεργίας είναι αλληλένδετο με τη λειτουργία της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: