24.7.17

«Δοκιμάζοντας τις αγορές μετά την τριετή εξορία»...


Το πρώτο βλέμμα των ξένων ΜΜΕ...
Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ, σημειώνοντας πως...
θα αποτιμηθεί το κλίμα στις αγορές έπειτα από απουσία τριών ετών. Τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως η κίνηση ακολουθεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά την οποία είχαν πληθύνει οι αναφορές για «δοκιμαστική» έξοδο.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων ύστερα από διακοπή τριών ετών, ανέφερε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg λίγο μετά . «Με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει, μεταξύ άλλων να χαράξει ένα μονοπάτι εξόδου από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, που λήγει τον Αύγουστο του 2018» αναφέρει.

Από την πλευρά τους, οι Financial Times αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων ύστερα από τρία χρόνια. Η κυβέρνηση επεδίωκε μια επιστροφή στις αγορές χρέους για να υπογραμμίσει την οικονομική της αποκατάσταση αφού έφθασε στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη πριν από δύο χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Την έκδοση πενταετούς ομολόγου ύστερα από τριετή «εξορία» ανακοινώνει η Ελλάδα, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων ύστερα από τρία χρόνια καθώς αποκλιμακώνεται η κρίση χρέους.

«Η Ελλάδα θα εκδώσει αύριο ομόλογα», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην πρώτη κίνηση αυτού του είδους από το 2014 προκειμένου να ‘δοκιμάσει’ την αγορά ύστερα από δύο χρόνια φόβων για το χρέος της και δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: