30.7.17

Τα τρία «μέτωπα» που επενδύει η κυβέρνηση...

Τους τρεις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση παρουσιάζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε...
συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει, ακόμη, την έξοδο στις αγορές ως το πρώτο βήμα για την οριστική ανάκτηση πρόσβασης στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.

Μιλώντας στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Επικρατείας προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνει και το δεύτερο βήμα για έξοδο στις αγορές.

Διαβεβαιώνει ότι το 2019 θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα μέτρα και αντίμετρα και αναλύει τα τρία μέτωπα στα οποία θα ρίξει όλες τις δυνάμεις της η κυβέρνηση.

Αυτά είναι:
 

Aνάκτηση της εμπιστοσύνης και αποδέσμευση από την ανάγκη δανεισμού από τον ΕSM.
Eπιτάχυνση της ανάκαμψης και ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς.
Aνοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

«Και στα τρία πεδία οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ είναι ευκρινείς», υπογραμμίζει με νόημα, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία μετά τις 15 Ιουνίου αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το καταστροφολογικό αφήγημα και να παραδοθεί άνευ όρων σε μια τρισχειρότερη αντιπολιτευτική γραμμή, που προσιδιάζει περισσότερο σε μορφώματα της Ακροδεξιάς και λιγότερο σε έναν σοβαρό κεντροδεξιό σχηματισμό».

Ταυτοχρόνως, κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΣΥ για «πολιτική τύφλωση».

Αναφορικά με τις επενδύσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «πολύ μεγάλο» επενδυτικό ενδιαφέρον τονίζοντας ότι «Οι επενδυτές ήδη έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται και αυτό φαίνεται από την ανάκαμψη όλων των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας (..) αυτό που προέχει τώρα είναι να αξιοποιηθεί το μομέντουμ ώστε να προσανατολιστούν τα επενδυτικά κεφάλαια σε επενδύσεις που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και έχει θέσει τόσο κλαδικές όσο και τοπικές προτεραιότητες, τις οποίες θέτει στο δημόσιο διάλογο μέσα από τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Για πρώτη φορά λοιπόν η χώρα πορεύεται με ένα συμπαγές αναπτυξιακό σχέδιο και όχι με κριτήριο την ενίσχυση φίλων και συνοδοιπόρων. Αυτό το βλέπουν οι επενδυτές και το αξιολογούν θετικά».

Ενώ με αφορμή όσα αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης, επισημαίνει ότι ήταν η μάχη ενός ολόκληρου λαού και κρίθηκε στο πεδίο των συσχετισμών δύναμης. «Δεν ήταν αγώνας που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αποτέλεσμα με εξυπνάδες (?) Το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές. Δεν θεωρώ ότι ο ίδιος το επιδιώκει, αλλά σίγουρα το αποδέχεται» σημείωσε.

Στην καταληκτική ερώτηση ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα από την πρώτη κυβερνητική διετία, ο Δ. Τζανακόπουλος επιλέγει να εστιάσει στις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης που «προϋποθέτουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», αλλά και ότι στη διαπραγμάτευση οι δανειστές δεν είναι παντοδύναμοι. «Όλα εξαρτώνται από τους συσχετισμούς», αναφέρει...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: