17.7.17

Οι αναστολές δεν είναι για τις Ηριάννες...


Με οριακή πλειοψηφία (3-2), το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής, οδηγώντας την...
πίσω στη φυλακή, όπως έκανε και για τον συγκατηγορούμενό της, Περικλή.

Η πρωτόδικη καταδίκη της Ηριάννας στηρίχτηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου: ένα στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση. Παράλληλα, ο σύντροφός της έχει αθωωθεί από δικαστήριο, ενώ για την ίδια δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. 

Ωστόσο, πιο προκλητική φαντάζει η σημερινή άρνηση των δικαστών για χορήγηση αναστολής σε αυτήν την υπόθεση, τη στιγμή που η δικαιοσύνη έχει σταθεί πιο ελαστική σε άλλες, έτι «βαρύτερες» υποθέσεις.

Στο γεγονός αυτό επικεντρώθηκαν οι συνήγοροι της Ηριάννας, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων πως ο εισαγγελέας της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν αυτός που χορήγησε αναστολή για τα δομημένα ομόλογα με καθείρξεις 23 χρόνια.

«Το ίδιο κάνατε κ. εισαγγελέα σε ληστές σε καλάζνικοφ και με ποινή 15 χρόνια. Το δικαστήριο έδωσε αναστολές», υπογράμμισε επίσης συνήγορος της νεαρής κοπέλας.

Ωστόσο, παρά τις παραπάνω διαπιστώσεις, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει η 28χρονη και ο 33χρονος να παραμείνουν στη φυλακή. Όπως φαίνεται, στην ελληνική δικαιοσύνη οι αναστολές δεν προορίζονται για τις Ηριάννες αυτού του τόπου...

Λ.Κ. (efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια: