16.7.17

Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Συζητήσεις, προσεγγίσεις και παρασκήνιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς...

Έντονο είναι το παρασκήνιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνεννόησης ώστε να ενταχθούν και άλλες δυνάμεις στο...
εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχει αναλάβει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου προκειμένου να πείσει και τους πλέον δύσπιστους να προσέλθουν, διασφαλίζοντας ότι οι διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής θα είναι διαφανείς.

Ήδη ο Νίκος Αλιβιζάτος συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και με τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, με τον οποίο συζήτησε επί μακρόν για τις διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής. Μάλιστα, το αίτημα του Γιάννη Ραγκούση να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών για τον νέο φορέα, πυροδότησε σενάρια για ζωηρό ενδιαφέρον του πρώην υπουργού να είναι υποψήφιος. Από το περιβάλλον του εμμένουν ότι μια τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη στην παρούσα φάση και παραπέμπουν στην ασαφή απάντηση που έδωσε την Κυριακή στην «Ελευθερία του Τύπου», σημειώνοντας ότι «προέχει να βγει σε πέρας το κρίσιμο έργο της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου. Είναι ώρα για την ολοκληρωτική αφοσίωση στην τιτάνια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου, ενιαίου, μεγάλου φορέα».

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της επέμεινε στην ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στη δική της πρόσκληση. Συνεργάτες της επισημαίνουν ότι είναι λογικό να υπάρξει ένας εύλογος χρόνος προκειμένου φορείς και πρόσωπα να επεξεργαστούν την πρόταση, αλλά αυτός ο χρόνος δεν είναι ατέρμονος και θα πρέπει, πριν τις αρχές Αυγούστου, να υπάρξει η εκδήλωση προθέσεων προκειμένου και οργανωτικά να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκλογή του επικεφαλής. «Καλέσαμε και στο συνέδριο όλες τις δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα που τοποθετούνται και είναι στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του Προοδευτικού Κέντρου, να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος για δισταγμούς και προσχήματα. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, αλλά μετρά θετικά για την παράταξη» επισήμανε με νόημα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εφημερίδα της Ρόδου.

Όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η τυχόν συνεργασία τελικά του Ποταμιού με τη ΔΗΣΥ αλλάζει τα δεδομένα και στην ανάδειξη του επικεφαλής, αφού δεν αποκλείεται να κάνουν πίσω επίδοξοι ηγέτες αν υπάρξει μια εκλογική διαδικασία που, στον πυρήνα της, θα έχει την ιδεολογική κατεύθυνση του χώρου προς το Προοδευτικό Κέντρο που εισηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης ή την Κεντροαριστερά για την οποία μιλάει η Γεννηματά. Η διαδικασία θα έχει και ιδεολογικό πλαίσιο και αυτό θα πιέσει πολλά στελέχη, του ΠΑΣΟΚ κυρίως, να το ξανασκεφτούν...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: