22.7.17

«Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν είχαν σχέδιο εξόδου από το ευρώ»...

Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΣφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, που της καταλογίζει ότι δεν έχει καμία διαφορά με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που...
ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί με φτηνά προπαγανδιστικά παιχνίδια παραπλάνησης να εμφανιστεί ματαίως ότι κάνει αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΒΗΜΑ FM 99,5) ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ και ότι τότε η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε ότι υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.

Οι δηλώσεις Λαφαζάνη «επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος. Και θα τη μάθει!», αντέδρασε η «γαλάζια» παράταξη, προκαλώντας την.... μήνιν του κ. Λαφαζάνη:

«Πληροφορώ τη Ν.Δ. και την ηγεσία της, για να μην ψάχνουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως φαντάσματα, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρουφάκης διέθεταν σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη προκειμένου να αποφύγουν μια συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τα μόνα σχέδια που διέθεταν και επ' αυτών εργάζονταν στο παρασκήνιο ήταν πώς να αθετήσουν τις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του τότε ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν την χώρα στο ευρώ».

«Μακάρι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας να είχαν ένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ και να το εφάρμοζαν για να μη ρίξουν τη χώρα στην καταστροφική περιπέτεια που διανύουμε και η οποία, όπως φαίνεται, δεν θα τελειώσει ούτε το 2060» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας πως «οι μόνοι, όμως, οι οποίοι, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέταμε πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη, που ήταν και ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από την μνημονιακή υποδούλωση, ήταν η αφεντιά μου, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό δεχόμαστε, ως, τάχα, αναχρονιστικά βαρίδια, ένα ανηλεή κοινό πόλεμο από την ομάδα Τσίπρα, τη Ν.Δ., το εγχώριο και το ευρωατλαντικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, η Ν.Δ. στο κυνήγι της ''καρέκλας'' της εξουσίας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή νεομνημονιακή ηγεσία του ήταν και είναι εξίσου φανατικά ευρώπληκτοι με την ίδια, «κάτι που από πρώτο χέρι και με ομηρικές μάχες έζησα, ιδιαίτερα την επίμαχη περίοδο του Ιουλίου του 2015».

«Γι' αυτό, άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας, με την αγαστή βοήθεια της Ν.Δ., πρόδωσε και ξεπούλησε το περήφανο ''όχι'' του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μόνο και μόνο για να κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ».

Στρέφοντας τα βέλη του με δριμύτητα κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πλέον ως μια σταγόνα νερό: θυσιάζουν τη δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, την εθνική κυριαρχία και παραδίδουν το λαό και τη νεολαία στη λεηλασία, την ανεργία και τον ξενιτεμό, μόνο και μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προασπίσουν τα σκληρά εγχώρια και ξένα συμφέροντα που επωφελούνται από αυτήν την παραμονή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: