20.7.17

Οι επτά άξονες...


... του σχεδιασμού της κυβέρνησης για να κλείσει η περίοδος των μνημονίων.
Τι είπε ο Τζανακόπουλος στο briefing (BINTEO)...
Στόχος της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί στο έπακρο η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το...
πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Στόχος να κλείσει οριστικά η ζοφερή περίοδος των μνημονίων και της επιτροπείας, που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία εκείνα (του τρέχοντος έτους), που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την αλλαγή σελίδας.

Συγκεκριμένα, ήδη μέσα στο 2017: «Το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%», κατέγραψε συνεπώς «μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001».

Πέραν τούτων, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».

Παράλληλα ο Δημ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης που ξεδιπλώνεται σε επτά πεδία:

1. Επιστροφή της χώρας στις αγορές χρήματος

2. Παρεμβάσεις για τόνωση αναπτυξιακών δυνατοτήτων και ενίσχυση της εργασίας

3. Μέριμνα για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας και απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας

4. Παρεμβάσεις στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και τη στήριξης των πλέον αδύναμων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας

5. Διαρκή μέριμνα για το σπάσιμο του αποστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής

6. Περαιτέρω εκδημοκρατισμό θεσμών και λειτουργιών του κράτους

7. Περαιτέρω ενίσχυση της αναλογικότητας στην λαϊκή εκπροσώπηση

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε χθες σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που ή έχουν ψηφιστεί ή θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Συμπλήρωσε επίσης έχει ήδη ξεκινήσει η εξαγγελθείσα από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλία, των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων ανά την επικράτεια. Πρώτος σταθμός ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ σειρά έχει το συνέδριο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία την Πέμπτη 27 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: