17.7.17

Λέγε - λέγε, κάτι θα μείνει...

Συνεχές πολιτικό πρέσινγκ κατά της κυβέρνησης από τους «γαλάζιους»...

Συνέχεια στην προεκλογική ετοιμότητα, την οποία συντηρεί το κόμμα εδώ και έναν χρόνο, επιχειρεί να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την...
επερχόμενη θερινή ραστώνη και την απομάκρυνση του ενδεχόμενου των εκλογών. Ο αρχηγός της Ν.Δ. θεωρεί ότι το συνεχές ασφυκτικό πολιτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση και η πολιτική οξύτητα συμβάλλουν στην περαιτέρω υπονόμευση της εικόνας της.

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη επιχειρούν μέσα από τη συνεχή ελεεινολόγηση της πολιτικής κατάστασης να δυναμιτίσουν τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να ανατρέψει την κακή εικόνα του τελευταίου έτους, διατυπώνοντας ένα νέο αφήγημα απαγκιστρωμένο από τη ζοφερή μνημονιακή εικόνα.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που συνήλθε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απέναντι σε ένα «ενθουσιώδες» κομματικό ακροατήριο 500 στελεχών, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές ως μόνη λύση στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

«Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ πρέπει να κλείσει, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπε ο Μητσοτάκης και διεκτραγωδώντας την πολιτική κατάσταση έκανε λόγο για παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, αλλά και τη βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, ενώ επανέλαβε ότι θα καταρρεύσει εκκωφαντικά το πολιτικό οικοδόμημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ που χτίστηκε «πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επί μακρόν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό μέρος «της τεράστιας ζημιάς που επέφερε στην οικονομία, με δύο μνημόνια και δέσμευση λιτότητας μισού αιώνα», εμμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, η οποία προσκρούει στην ιδεοληψία των κυβερνητικών στελεχών. Σημείωσε δε ότι οι όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες γίνονται επειδή είχαν ξεκινήσει από την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο Μητσοτάκης ενέμεινε και στο ζήτημα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για «βλάβη στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών», μιλώντας για «επιθέσεις που αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό».

Εμφάνισε δε τη Ν.Δ. ως θεματοφύλακα της λειτουργίας των θεσμών, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη. «Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη Ν.Δ. απέναντι», τόνισε ο Μητσοτάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: