17.7.17

Οσο τους θολώνει το μυαλό...


"Και η τρικυμία εν κρανίω συνεχίζεται: κατηγορούν την κυβέρνηση που συζητούσε αυτό το επικίνδυνο plan B έστω και αν δεν το εφάρμοσε. Δηλαδή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφάρμοσε ένα σχέδιο το οποίο, κατ΄ αυτούς, θα κατέστρεφε τη χώρα! Δολοφονία της λογικής"...
«Μην ψάχνετε για plan B, αν οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Και  επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ ούτε...
plan A» έγραφε το capital.gr στις 16 Απριλίου 2015, ούτε καν τρεις μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει plan B. O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προετοιμασμένος για στάση πληρωμών και capital controls» έγραφε στις 19 Ιουνίου 2015 και το έγκυρο bankingnews.gr. «Η προσέγγιση αυτή δεν είναι η εκτίμηση ενός δεξιού πολιτικού. Είναι η άποψη κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων».

Ερχεται όμως τώρα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και δηλώνει στον ΑΝΤ1 την προηγούμενη εβδομάδα πως «το θέμα αυτό είχε έρθει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και στην Πολιτική Γραμματεία», αποκαλύπτοντας ότι γνώριζαν το εναλλακτικό σχέδιο ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε, τώρα (12/7), η Καθημερινή αρχίζει να αναρωτιέται όχι για το αν υπήρχε plan B αλλά για «το τελικό μέγεθος επεξεργασίας του εν λόγω σχεδίου».

Είναι ωραίοι λοιπόν όλοι αυτοί. Στην αρχή κατηγορούσαν την κυβέρνηση για την έλλειψη plan B. Επρεπε να είχε προετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κραύγαζαν στα κανάλια, ήξερε πως θα πάρει τη διακυβέρνηση. Και μιλούσαν για Ειδικό Δικαστήριο. 

Τώρα που αποδεικνύεται πως υπήρχε plan B, αλλάζουν τροπάρι για το πόσο... επικίνδυνο για τη χώρα ήταν αυτό (το ανύπαρκτο, υπενθυμίζουμε). Νέες κραυγές, τις βλέπετε, μιλούν για Εξεταστική Επιτροπή και καινούργια Ειδικά Δικαστήρια. Ο Βαρουφάκης τους προκαλεί να προχωρήσουν φυσικά. 

Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών τα επανέλαβε όλα αυτά χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ήταν γνωστό στον ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Και η τρικυμία εν κρανίω συνεχίζεται: κατηγορούν την κυβέρνηση που συζητούσε αυτό το επικίνδυνο plan B έστω και αν δεν το εφάρμοσε. Δηλαδή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφάρμοσε ένα σχέδιο το οποίο, κατ΄ αυτούς, θα κατέστρεφε τη χώρα! Δολοφονία της λογικής.

Οσο για τον Βαρουφάκη, σκέτη απόλαυση: γυρίζει το μάτι όλων τους ανάποδα μόλις τον ακούν. Ενθεν κακείθεν. Επομένως κάτι πολύ σωστό θα κάνει, είμαι πεπεισμένος πλέον. 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: