11.7.17

Ανησυχία των τεχνικών τηλεόρασης...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανησυχία των τεχνικών τηλεόρασης για τις θέσεις εργασίαςγια τις θέσεις εργασίας...

Σε επαφές τόσο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και με κυβερνητικούς παράγοντες βρίσκονται το...
τελευταίο διάστημα οι τεχνικοί τηλεόρασης, μέσω της ένωσής τους ΕΤΙΤΑ, θορυβημένοι ιδίως από τους σχεδιασμούς συστέγασης Star και ΣΚΑΪ, αλλά και της διοίκησης του Star, στο οποίο ήδη τρέχει πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» εργαζομένων.

Στις επαφές που πραγματοποίησαν -και στοχεύουν να επαναλάβουν σε ανώτατο επίπεδο- οι εκπρόσωποι των τεχνικών τηλεόρασης έθεσαν το θέμα των στάνταρ ποιότητας στο εκπεμπόμενο σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και με έμφαση το θέμα του κατώτατου αριθμού εργαζομένων ανά κανάλι που προβλέπει ο νόμος για τις άδειες, 400 ο αριθμός, προκειμένου να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του ΕΣΡ τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις 400 θέσεις εργασίας που προβλέπει ο νόμος.

Εν τω μεταξύ, στο Star δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την «εθελούσια» έως αύριο Τετάρτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού, αφορά κατά κύριο λόγο τους περίπου 120 τεχνικούς του σταθμού. Αν και από τη διοίκηση του σταθμού δεν έχει ανακοινωθεί το «πλάνο», δηλαδή ο αριθμός του προσωπικού που υπολογίζεται να αποχωρήσει, ώς αργά χθες το απόγευμα δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το προσωπικό - πληροφορίες κάνουν λόγο για μόλις τρία άτομα. Ο σταθμός προσφέρει κλιμακωτό μπόνους, ανάλογα με την προϋπηρεσία, από δύο έως τέσσερεις μισθούς επιπλέον. Οι «εθελούσιες αποχωρήσεις» γίνονται όλο και δυσκολότερες, καθώς τα νέα από τους εννέα τεχνικούς που μετατάχθηκαν στην εταιρεία παραγωγής Green Pixel κάνουν λόγο για κατάργηση του πενθήμερου και του οκτάωρου, ενώ εν αμφιβόλω αναμένεται να τεθεί και η συλλογική σύμβαση εργασίας.


Το διασωματειακό του Τύπου και των ΜΜΕ, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα του Star, κάνει λόγο για «μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος των συναδέλφων τεχνικών στην απεργία και ευρύτερα της ανεμπόδιστης άσκησης των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών»...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: