26.7.17

«Είμαστε κεφάτοι, γυρνάμε από του Σόιμπλε»...

«Οι αγορές σκίζουν το μνημόνιο», «Είμαστε κεφάτοι γυρνάμε από του Σόιμπλε», «Η αρχή του τέλους για τα μνημόνια», «Το...
Grexit στις αγορές φέρνει έκρηξη αισοδοξίας», «Κύμα αισιοδοξίας σήκωσε διεθνώς η επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις αγορές», αναφέρουν τα Νέα.

«Θεαματική επιστροφή στις αγορές», «Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» γράφει στην πρώτη σελίδα η Καθημερινή, «Η μεγάλη στροφή, μετά το γολγοθά η ανάσταση», «Η Μέρκελ αγόρασε Ελλάδα και πούλησε ελπίδες», «Η έξοδος στις αγορές φέρνει περισσότερο και φτηνό χρήμα» σύμφωνα με το Βήμα.

Είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές… Με μια μικρή λεπτομέρεια: Είναι τα πρωτοσέλιδα του Απριλίου του 2014 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές (η δεύτερη απέτυχε)




Χθες, στις ίδιες εφημερίδες, έψαχνε κανείς με το κυάλι για να βρει την είδηση της εξόδου στις αγορές από τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα τα « Νέα » είχαν χωμένη την είδηση κάπου στις μέσα σελίδες, με τίτλο που έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που αναζητά την έξοδο από το «δωμάτιο πανικού», μια κυβέρνηση «στριμωγμένη στα σκηνιά που προσπαθεί να αναστρέψει το εις βάρος της κλίμα με την έκδοση ομολόγου». Κρίμα, γιατί η είδηση μπορεί να μην λύνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα με οικονομική και μεγάλη συμβολική αξία...


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: