15.7.17

Οχτώ χρόνια με σηκωμένο το δάχτυλο…


H συνήθεια που έγινε λατρεία...

Από προχθές σχεδόν όλοι, πλέον, έχουμε δει το βίντεο, από το Καλλιμάρμαρο, όπου ένας βαρύμαγκας, εκεί στην...
συναυλία του ΣΚΑΙ, «Όλοι μαζί μπορούμε«, χτυπάει την γυναίκα του.

Και δεν θα μπορούσαμε να μην το δούμε αφού ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, το μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα, με πλείστα συνοδευτικά σχόλια, όπως «μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος«, «υποανάπτυκτοι Ελληνάρες» και λοιπά «Παγκαλικά» παράγωγα λες και… «μαζί την δείραμε«.

Όλα αυτά τα βλέπουμε να «εξαπολύονται» στις οθόνες μας με κάθε αφορμή, λες και η χώρα μας είναι όντως μια εξαίρεση, λες και δεν υπάρχουν νορμάλ πολίτες, αλλά μόνο απόγονοι του Καραγκιόζη σε μια χώρα που «δεν γνώρισε Διαφωτισμό».

Μια κοινωνία που έχει γεμίσει με άτομα που έχουν εσωτερικεύσει ένα καλοδουλεμένο κόμπλεξ κατωτερότητας που ψάχνει συνεχώς να εκτονωθεί και να μεταμφιεσθεί σε δήθεν ανωτερότητα. Άτομα που έχουν γίνει άβουλα πιόνια του κοινωνικού αυτοματισμού. Ένα τεράστιο δάκτυλο που δείχνει συνέχεια τον δίπλα. Έφτασαν χθες στο σημείο να κατηγορούν την καημένη που τις έφαγε για δειλία, «γιατί κάθεται δίπλα του η χαζή» προφανώς και μέσω αυτής βέβαια, είναι σα να λέγανε, δείτε πόσο ξύπνιοι είμαστε εμείς που την κανιβαλίζουμε...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δρ. Γάιου Μπάλταρ πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: