10.7.17

Επίσημη επίσκεψη στη Βιένη πραγματοποιεί ο Κοντονής...

Η καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας στον τομέα της Δικαιοσύνης θα βρεθεί στο επίκεντρο των...
συνομιλιών που θα έχει αύριο, στη Βιέννη, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Δικαιοσύνης Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο.

Στο πλαίσιο της αυριανής επίσκεψής του στη Βιέννη, έπειτα από πρόσκληση του Αυστριακού ομολόγου του, ο κ. Κοντονής θα έχει επίσης σειρά επαφών με εκπροσώπους του νομικού και δικαστικού συστήματος της Αυστρίας, για θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τη διαμεσολάβηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την παρεχόμενη στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης τεχνική συνδρομή.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Κοντονής μετά τις συνομιλίες τους στην Αθήνα, με τον Αυστριακό ομόλογό του είχαν συζητήσει θέματα που άπτονται της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων στον τομέα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης, θέματα μεταξύ των οποίων είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές, καθώς και οι εναλλακτικές μορφές κράτησης.

Η συζήτηση είχε επεκταθεί επίσης σε θέματα παρεμπίπτοντα, όπως το μεταναστευτικό, και υπήρξε ταύτιση απόψεων σχεδόν σε όλα τα ζητήματα, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχιστεί αυτή η τεχνική συνδρομή, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ήταν «άκρως εποικοδομητική και αποτελεσματική».

Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστρίας, τους εντεταλμένους εμπειρογνώμονες, τους Αυστριακούς δικαστές και την αυστριακή νομική κοινότητα για τη βοήθεια που είχαν προσφέρει έως τότε στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στη συνεργασία Ελλάδας-Αυστρίας, είχε τονίσει ότι «είναι μια απόδειξη ότι η συνεργασία μεταξύ δύο κρατών μπορεί να βοηθήσει τα κράτη αυτά να προχωρήσουν μαζί και να κάνουν βήματα μπροστά. Και νομίζω βοηθούμε και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: