20.7.17

Ενοχοποιούν τη συνεπωνυμία...


Αντα Ψαρρά

«Εγώ λέγομαι Λεωνίδας Γρηγοράκος. Εχει αναστατώσει το πολιτικό σύστημα της χώρας μια ανώνυμη (!) Ηριάννα. Εγώ θέλω και το επώνυμο, όφειλε η...
Δικαιοσύνη να μας το έχει δώσει. Επειδή εγώ είμαι ψαγμένος, για μένα η κυρία έχει καταδικαστεί και θέλω το όνομά της, δεν θέλω αυτή η κυρία να είναι ανώνυμη, το όνομά της μπορεί να μου κάνει συνειρμούς...

Αν ήταν Παπανδρέου το όνομά της θα το ξέραμε, αν ήταν Γεννηματά θα το ξέραμε, αν ήταν Καραμανλή θα το ξέραμε;» Αυτά είπε χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρώην αν. υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφήνοντας, όπως παρατήρησε και η δημοσιογράφος, υπονοούμενα για σχέση της Ηριάννας με κυβερνητικό παράγοντα.

Μετά την ανάρτηση της «είδησης» στο σάιτ της Χρυσής Αυγής το προηγούμενο βράδυ, ο πολύ «ψαγμένος» κ. Γρηγοράκος επανήλθε με υπονοούμενα, αγνοώντας ότι από το 2013 ο εκλιπών εισαγγελέας Μόκκας σεβάστηκε την Ηριάννα και ζήτησε να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.

Η «πάσα»

Βεβαίως, στη διάρκεια της δίκης αλλά και της πρόσφατης εκδίκασης της αίτησης αναστολής τα επίθετα της Ηριάννας ακούστηκαν πολύ καθαρά.

Ολοι όμως οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη δίκη σεβάστηκαν το γεγονός ότι δεν εισφέρει το παραμικρό το να βγει στη φόρα το επίθετο μιας κοπέλας, ειδικά όταν όλα γύρω της βοούν ότι είναι αθώα.

Την «πάσα» Γρηγοράκου πήρε στη συνέχεια μέσα στη Βουλή η υπόδικη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ε. Ζαρούλια και ταυτόχρονα όλα τα προπαγανδιστικά ιστολόγια της κλειδαρότρυπας.

Μικρή σημασία έχει αν ο συνήγορος της Ηριάννας, Θ. Μαντάς, διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση της με κυβερνητικό στέλεχος.

Η αναγκαιότητα να καταδείξουν μια ανύπαρκτη σχέση λόγω συνωνυμίας με τον υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη μοναδικό στόχο είχε να καλλιεργήσει υπόνοιες περί προθέσεων της κυβέρνησης να καλύψει -από τι άραγε- τα στελέχη της.

Να καταδείξουν ότι η υπεράσπιση και από τον ΣΥΡΙΖΑ μιας κοπέλας που άδικα παραμένει στη φυλακή είχε... άλλη σκοπιμότητα!

Οι «χυδαίοι»

Η καθαρή δήλωση του Γ. Βασιλειάδη συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο τα παραπάνω: «Το γεγονός ότι δεν έχω συγγενική σχέση με την Ηριάννα Β.-Λ. δεν κάνει την απόφαση για παραμονή της στη φυλακή λιγότερο προβληματική. Οσοι επιχειρούν στην πλάτη ενός ανθρώπινου δράματος που είναι σε εξέλιξη να αποκομίσουν πολιτικά ή άλλα οφέλη είναι χυδαίοι»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: