27.7.17

Ελεύθεροι υπό όρους τρεις συνεργάτες του Σώρρα...

Τα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις»Χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία...
φορά τον μήνα είναι οι όροι υπό τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους τρία στελέχη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Απολογούμενοι στον ανακριτή, φέρονται ότι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος θα έπρεπε να δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Τα τρία στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις», μαζί με τον Αρτέμη Σώρρα και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και, κατά περίσταση, για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και άλλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη.

Μάλιστα φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Βάσει πληροφοριών, οι κατηγορούμενοι καταθέτοντας στον ανακριτή φέρονται ότι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών παρότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για την παρούσα υπόθεση και ένα μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα.

Επίσης, φέρονται ότι του απέδωσαν ευθύνες, διότι όφειλε εκείνος να απολογηθεί στη δικαιοσύνη για τις δικές του ενέργειες.

Όπως ισχυρίστηκαν, εκείνοι ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα και τώρα βρίσκονται μόνοι τους αντιμέτωποι με τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετείχαν στην «Ελλήνων Συνέλευσις» εξαιτίας της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών -πλέον έχει αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο-, σύμφωνα με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισ. δολαρίων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: