17.7.17

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και στη βόρεια Ελλάδα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και στη βόρεια ΕλλάδαΦθινόπωρο -εν μέσω θέρους- θυμίζει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις που...
συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες και ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα πολλές ορεινές περιοχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία να ξυπνήσουν το πρωί με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης το θερμόμετρο έδειχνε νωρίτερα 17 βαθμούς. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- η κακοκαιρία και στους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβλημα υπήρξε μόνο σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς (Αργυρούπολης - Σεβαστού), που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλειστός λόγω υπερχείλισης του οδοστρώματος.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, αναμένεται να ενταθούν σήμερα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Στερεάς Ελλάδας και των βορείων τμημάτων της Πελοποννήσου. Στην κεντρική Μακεδονία, ένταση των φαινομένων αναμένεται στους νομούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: