19.7.17

Παγωτό καϊμάκι...


Τι κρύβει ο Τσακαλώτος από τον Τσίπρα...
Οσοι νομίζουν ότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περνούν από δοκιμασία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Και...
οι δύο μετά συζύγων, τρώγοντας ψάρι με αλμυρίκια, πίνοντας λευκό κρασάκι και απολαμβάνοντας παγωτό καϊμάκι, γελούσαν και κουβέντιαζαν στο Πάρκο Ελευθερίας τη Δευτέρα το βράδυ, με καλεσμένο στο τραπέζι τους τον Ανταμ Σίμτσικ. Δηλαδή τον καλλιτεχνικό διευθυντή της documenta 14, τον άνθρωπο που έφερε στην Αθήνα την κορυφαία διοργάνωση τέχνης και έκανε αίφνης την πόλη μας πρωτεύουσα της παγκόσμιας τέχνης. Μιλούσαν στα αγγλικά (άλλωστε ο κ. Τσίπρας ομιλεί την αγγλική, περίπου.. όπως και ο κ. Τσακαλώτος) και φαινόταν να τους συναρπάζει η συζήτηση για τα τεκταινόμενα της σύγχρονης τέχνης. Ολη αυτή η χαρούμενη ατμόσφαιρα παρ' ολίγον να χαλάσει από δύο γεγονότα. Πρώτον, την ξαφνική νεροποντή που έπιασε με αποτέλεσμα ο διευθυντής του εστιατορίου να τους βάλει γρήγορα μέσα στην κλειστή αίθουσα και δεύτερον τον... Μιχ. Ταμήλο. 
***
Ο κ. Ταμήλος, πρώην βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, έτρωγε σε διπλανό τραπέζι με την οικογένειά του και πρόσεχε κάθε λίγο πόσο εύθυμη ήταν η παρέα του Πρωθυπουργού. Σε κάποια στιγμή φεύγοντας πλησιάζει το τραπέζι των δύο πιο ισχυρών της κυβέρνησης και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο του είπε: «Θυμάσαι όταν ήρθες πριν από χρόνια στα Τρίκαλαμαζί με τον Χρήστο Λάσκο και παρουσίασες το βιβλίο σου "Χωρίς επιστροφή" - Από τον Κέυνς στη Θάτσερ»; Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε καταφατικά και προτού προλάβει να πει άλλη λέξη ο κ. Ταμήλος γυρίζει ο κ. Τσίπρας έκπληκτος και λέει στον κ. Τσακαλώτο: «Μα, έγραψες και βιβλίο; Πότε;». Αυτή τη φορά ήταν ο κ. Τσακαλώτος που δεν πρόλαβε να πει στον Πρωθυπουργό γιατί κρατούσε τόσα χρόνια μυστική τη συγγραφή ενός βιβλίου. Επενέβη ο κ. Ταμήλος και είπε στον υπουργό Οικονομικών: «Ε, όλα αυτά που έλεγες στο βιβλίο σου δεν έγιναν, δεν έκανες τίποτα». Και πριν προλάβει ο Πρωθυπουργός να συνέλθει από την έκπληξη ο κ. Τσακαλώτος προτίμησε αντί να εξηγήσει στον κ. Τσίπρα γιατί δεν του είπε ποτέ ότι έγραψε βιβλίο, να απαντήσει στον κ. Ταμήλο: «Αλλο η θεωρία, άλλο η πράξη». Ακούστηκαν γέλια, με το γέλιο της κυρίας Μπέτυς Μπαζιάνα να ξεχωρίζει.
***
Για την ιστορία σας λέω ότι σε διπλανά τραπέζια (με διαφορετική παρέα) έτρωγαν εκείνο το βράδυ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης και ο γαλάζιος βουλευτής Σ. Κεδίκογλου.

"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: