17.7.17

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν κάναμε επίθεση στις ιστοσελίδες του Κατάρ...

Αποτέλεσμα εικόνας για χακινγκ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ήταν υπεύθυνα για την πειρατεία που φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδες του Κατάρ και η οποία συνέβαλε στο να...
προκληθεί μια διπλωματική διένεξη με την Ντόχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Ο Ανουάρ Γκαργκάς είπε πως δεν είναι αλήθεια η ιστορία που δημοσιεύεται στην Washington Post, η οποία επικαλέστηκε αξιωματούχους των ΗΠΑ που είπαν πως τα ΗΑΕ ενορχήστρωσαν την πειρατεία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

«Η ιστορία που δημοσιεύει σήμερα η Washington Post ότι χακάραμε τους Καταριανούς δεν είναι αλήθεια», δήλωσε στη δεξαμενή σκέψης Chatham House που έχει έδρα το Λονδίνο.
Ο εμίρης του Κατάρ, Σεϊχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ-Θάνι, φέρεται να έπλεξε το εγκώμιο του κινήματος Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας και να αποκαλεί το Ιράν «ισλαμική δύναμη».

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ στις 5 Ιουνίου, διακόπτοντας τους διπλωματικές και μεταφορικές συνδέσεις με τη μικροσκοπική μοναρχία του Κόλπου, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί οργανώσεις μαχητών και συμμαχεί με τον μεγάλο εχθρό τους στην περιοχή, το Ιράν. Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες.

Ωστόσο ο Γκαργκάς είπε πως τα ΗΑΕ δεν θα κλιμακώσουν το μποϊκοτάζ τους και δεν θα ζητήσουν από τις επιχειρήσεις να επιλέξουν αν θα κάνουν δουλειές με το Κατάρ ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: