21.7.17

Πολυκατοικία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος...

Νέες μαρτυρίες για τον καταστροφικό σεισμό (βίντεο)...

Τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν λόγω του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου περιγράφουν κάτοικοι της Κω, εξ αιτίας του οποίου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Οι...
ένοικοι μιας πολυκατοικίας είδαν το χάρο με τα μάτια τους καθώς με τη δόνηση υπέστη καθίζηση και επί της ουσίας εξαφανίστηκε το ισόγειο! Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, ανέφερε πως «νιώσαμε το κτίριο να ισοπεδώνεται, οι κολώνες έσπασαν με τη μία και έπεσε όλο το κτίριο. (…) Το μαγαζί στο ισόγειο εξαφανίστηκε τελείως».

Οι γείτονες ανέφεραν πως άκουσαν έναν εκκωφαντικό κρότο και μόλις βγήκαν στις αυλές τους είδαν την ισοπεδωμένη πολυκατοικία. Πρόκειται για συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της δόνησης και της καταστροφής που χτύπησε το νησί.

Όταν σημειώθηκε η δόνηση, αμέσως οι κάτοικοι και οι τουρίστες βγήκαν έξω από τα σπίτια τους και τα δωμάτιά τους ψάχνοντας προστασία στις παραλίες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν στο κέντρο του νησιού.

Πολλά από τα παλιά ιστορικά κτίρια της πόλης έχουν καταρρεύσει. Επίσης, έχει πέσει τμήμα της Μητρόπολης, δυο μιναρέδες από το τέμενος που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ και το τείχος της παλιάς πόλης έχει «σπάσει» σε τρία σημεία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέγεθος της δόνησης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 6,6 Ρίχτερ από 6,4 που ήταν η πρώτη εκτίμηση.
Ο τραγικός απολογισμός

Από το σεισμό σκοτώθηκαν δύο άτομα, ένας Τούρκος 39 ετών και ένας Σουηδός 27. Ο Τούρκος ονομάζεται Σινάν Κούρτογλου, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι τουρκικές αρχές για την παραλαβή του. Την ίδια στιγμή γίνονται προσπάθειες για ταυτοποίηση και του δεύτερου νεκρού.

Την ίδια στιγμή ο 23χρονος Νορβηγός υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου και του δεξιού του ποδιού, ενώ νωρίτερα είχε προσκομιστεί στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη με ακρωτηριασμό στο κάτω άκρο του αριστερού του ποδιού στην περιοχή της κνήμης.

Στο ΠΑΓΝΗ έχουν μεταφερθεί και άλλοι τρεις τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας Σουηδός 21 ετών, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα σε πολλά σημεία του σώματός του.

Στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας Έλληνας 37 ετών με κάταγμα οφθαλμικής κόγχης και στην ορθοπεδική κλινική μια Ελληνίδα 28 ετών με κατάγματα στα κάτω άκρα, ενώ η ίδια υποβλήθηκε και σε θωρακοχειρουργική εξέταση.

Συνολικά 12 από τους 115 τραυματίες του σεισμού νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: