25.7.17

Απειλή για βόμβα σε τουρκικό Boeing...

Απειλή για βόμβα σε τουρκικό Boeing: Αναγκαστική προσγείωση στην ΑλγερίαΑναγκαστική προσγείωση στην Αλγερία...

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν εκατοντάδες επιβάτες της πτήσης ΤΚ617, η οποία αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με...
προορισμό την Καζαμπλάνκα, όταν ο πιλότος αναγκάστηκε να αλλάξει το δρομολόγιό του, πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλγερίας, μετά από απειλή που δέχθηκε η εταιρεία για βόμβα.

Το Boeing 777 τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, ταξίδευε για το διεθνές αεροδρόμιο Casablanca Mohammed V, όταν η εταιρεία ενημέρωσε το πιλοτήριο ότι υπάρχει μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απειλή προερχόταν από Μαροκινό πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε περιοχή της Υεμένης!

Η εντολή ήταν σαφής. Το Boeing έπρεπε να προσγειωθεί στο κοντονότερο αεροδρόμιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να ληφθούν όλα τατ μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών.

Το μεγάλο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Algiers Houari Boumediene. Η εκκένωση του αεροπλάνου έγινε με τητ διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακολούθησε ο έλεγχος, κατά τον οποίο η αστυνομία δεν εντόπισε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Ως εκ τούτου, δόθηκε το ελεύθερο να απογειωθεί εκ νέου το αεροπλάνο, καταλήγοντας στον προορισμό του, που δεν ήταν άλλος από την Καζαμπλάνκα.

Σύμφωνα με επιτελείς της ασφάλειας, ο άκυρος συναγερμός θα μπορούσε να είναι ένας έλεγχος και καταγραφή από τρομοκράτες, για την αντίδραση των αρχών στο ενδεχόμενο τοποθέτησης βόμβας εν ώρα πτήσης. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να δοθεί οδηγία σε όλα τα αεροδρόμια, καθώς δεν αποκλείεται να έχει σχεδιαστεί ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροπλάνο γεμάτο επιβάτες...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: