15.7.17

Τα μυστικά της ασημί βαλίτσας του Brexit...

Τα μυστικά της ασημί βαλίτσας του Brexit: Πως μπλοκάρει τους χάκερς και τους κατασκόπους - MediaΠώς μπλοκάρει τους χάκερς και τους κατασκόπους...

Η βαλίτσα την οποία κουβαλάει ο κεντρικός διαπραγματευτής του Brexit, Σερ Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν είναι μία απλή βαλίτσα. Είναι μία...
βαλίτσα, που προστατεύει με υψηλή τεχνολογία τα μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κατασκόπους και χάκερς.

Η ασημί βαλίτσα faraday, περιλαμβάνει έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία εξαιρετικής σημασίας και είναι προτεραιότητα της Μεγάλης Βρετανίας να μην αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά κάποιος που δεν πρέπει.

Μάλιστα, ονομάζεται faraday προς τιμήν του Βρετανού επιστήμονα Michael Faraday, ο οποίος εφηύρε μία ασπίδα που μπλόκαρε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Έτσι, η βαλίτσα μπλοκάρει, μέσω ειδικών μηχανισμών, όλα τα σήματα wifi, gps, ασύρματα δίκτυα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων. Με την ίδια τεχνολογία προστατεύεται και το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του διαπραγματευτή.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί ώστε ο Ντέιβιντ Ντέιβις να αποχωριστεί το iWatch που είχε και να το αντικαταστήσει με ένα Garmin προκειμένου οι χάκερς να μην μπορούν με κανένα τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες του και στα σοβαρά μίτινγκ που πραγματοποιεί.

Τη Δευτέρα, ξεκινά στις Βρυξέλλες ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Brexit, μεταξύ του Ντέιβιντ Ντέιβις, εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, και του Μισέλ Μπαρνιέ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: