18.7.17

CNBC: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα η έξοδος στις αγορές...

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο CNBC που επικαλείται πηγή με γνώση των εξελίξεων.

«Η...
επιστροφή στις αγορές πιθανώς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Αθήνα περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΝΤ και την έκθεση του S&P» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή Πέμπτη θα συνεδρίασει εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή -χωρίς χρηματοδότηση- του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, αλλά και να συζητήσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα, την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η αναθεωρημένη έκθεση του Standard & Poor’s για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι οι παραπάνω εξελίξεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις διακυμάνσεις των ομολόγων, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει περαιτέρω την επιστροφή στις αγορές.

Πάντως, όπως μετέδωσε το Newpost, στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό επιτόκιο που ιδανικά θα μπορούσε να είναι και μισή ποσοστιαία μονάδα κάτω από το 4,95% του 2015. Ο δεύτερος στόχος, που είναι η υπερακάλυψη της έκδοσης, φαίνεται να μην ανησυχεί όλους όσοι έχουν εμπλακεί ενεργά με τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να ανοίξει το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ.

Σε κάθε περίπτωση, Αυτό που φαίνεται να έχει αποφασιστεί είναι η έκδοση του ελληνικού ομολόγου να γίνει πριν από την έναρξη της γ΄ αξιολόγησης, με τις προετοιμασίες να κινούνται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: