14.7.17

Επιμένει η Digea για τον εθνικό πόρο...

DigeaΕπανέρχεται η Digea, ο μοναδικός ψηφιακός πάροχος δικτύου, έπειτα από τις τοποθετήσεις και της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας για να...
εξηγήσει και πάλι τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η έγκαιρη υιοθέτηση ενός οδικού χάρτη μετάβασης στην τεχνολογία εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, DVB-T2.

Κάνει λόγο για κίνδυνο να χαθεί σπάνιος εθνικός πόρος αν δεν προχωρήσει έγκαιρα η μετάβαση στη νέα τεχνολογία καθώς και για ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης όλων εμπλεκόμενων και ειδικά των πολιτών ώστε να μη γίνει απωθετήριο τηλεοράσεων παλαιάς τεχνολογίας η Ελλάδα και να γνωρίζουν οι πολίτες τι έρχεται τα επόμενα χρόνια.   

Σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της Digea η Ελλάδα και οι όμορες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ του 2020 και 2022 θα αποδώσουν το λεγόμενο δεύτερο ψηφιακό μέρσιμα  από το σημερινό τηλεοπτικό φάσμα στην κινητή τηλεφωνία. Και είναι μονόδρομος να υιοθετήσουμε τη νέα τεχνολογία για την τηλεόραση καθώς διαφορετικά λόγω του διεθνούς συντονισμού και τη χρήση του DVB-T2 από τις όμορες χώρες, η Ελλάδα «κινδυνεύει να απωλέσει σπάνιο Εθνικό Πόρο που είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες και να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων τηλεοπτικών δικτύων σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια». 

Γι αυτό και επιμένουν ότι τόσο οι ψηφιακοί πάροχοι όσο η πολιτεία πρέπει εγκαίρως να δημιουργήσουν οδικό χάρτη ενεργειών. Η πολιτεία πρέπει και να ενημερώσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ειδικά τους πολίτες για την απαραίτητη προετοιμασία που απαιτείται ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση χωρίς περιττό κόστος στη νέα τεχνολογία. 

Τα στελέχη της Digea εξηγούν ότι οι ψηφιακοί πάροχοι ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να ενημερωθούν θεσμικά για το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στη νέα τεχνολογία «ώστε να προβούν έγκαιρα στην επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού και επενδύσεων στο δίκτυό τους. Οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις της αγοράς (εισαγωγείς τηλεοράσεων καθώς και καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης) πρέπει να ενημερωθούν ώστε να εισάγουν από τώρα και να διαθέτουν στο κοινό τις συμβατές με τη νέα τεχνολογία συσκευές. Με την έγκαιρη ενημέρωση θα αποφευχθεί η μετατροπή της χώρας σε αποθετήριο τηλεοράσεων παλαιάς τεχνολογίας, που δεν θα διατίθενται πλέον στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες και δεν θα είναι συμβατές με τη νέα τεχνολογία (υπενθυμίζουμε ότι αυτό συνέβη στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία με την τεχνολογία κωδικοποίησης και συμπίεσης σήματος mpeg2 με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για το κοινό, ανάγκη αγοράς αποκωδικοποιητών κλπ). 

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν ώστε να επιλέγουν για τις «νέες αγορές τους τις συμβατές με τη νέα τεχνολογία τηλεοράσεις. Έτσι θα προστατεύσουν την επένδυσή τους και δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να προβούν σε επιπλέον αγορά αποκωδικοποιητών DVB-T2 για να λαμβάνουν το τηλεοπτικό σήμα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: