13.7.17

Φοβούνται τρομοκρατική επίθεση στο Euro 2017 Γυναικών...

Απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2017 γυναικών που ξεκινάει την Κυριακή;

Οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Ολλανδίας ανέφεραν πως...
ξεκίνησαν έρευνα έπειτα από απειλή του Ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, οι τρομοκράτες μιλάνε «για επίθεση μοναχικού λύκου στο στάδιο Galgenwaard της Ουτρέχτης», στις 19 Ιουλίου, την ημέρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία.

Στην ιστοσελίδα προστίθεται ότι εντοπίστηκαν μηνύματα του ISIS και δύο φωτογραφίες από το γήπεδο στην Ουτρέχτη, ο χώρος στις εξέδρες και ένας οδικός χάρτης.

Οι επικεφαλής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ολλανδία (NCTV) λένε ότι είναι «σήμα» και θα υπάρχει περαιτέρω «αξιολόγηση της απειλής» αφού υπάρχει «κάτι πέρα από το μήνυμα».

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NCTV. Οι αρχές ανέφεραν ότι εξακολουθούν να είναι σε συνεχή επαφή και με τους διοργανωτές, προσθέτοντας ότι δίνουν «ιδιαίτερη προσοχή» σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Ωστόσο η εκπρόσωπος της UEFA, Ανέτ Φαν Τριγκτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διοργανωτές «περιμένουν» περισσότερες πληροφορίες και είναι σε στενή επαφή με το NCTV, του οποίου ο ρόλος είναι να «αναλύσει την τρομοκρατική απειλή».

Οι αρχές στην Ολλανδία ανέφεραν επίσης ότι είναι «πολύ νωρίς για να αποφασίσουν ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν,» ενώ η UEFA ανακοίνωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής ακύρωση του αγώνα.

Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδουν ο αγγλικός Τύπος και το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναλυθεί μηνύματα για απειλές τρομοκρατικών χτυπημάτων στο τουρνουά τένις του Wimbledon, που βρίσκεται σε εξέλιξη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: