10.7.17

Το Ηρώδειο με τους Foo Fighters...


...και το σύλλογο Ελπίδα της Μαριάννας

Την πρώτη φορά που είδα τους Foo Fighters live ήταν στην πρώτη και γι αυτούς συναυλία: στο Reading Festival. Επαιζαν στη μικρή σκηνή, τη Radio 1, ήταν η...
παρθενική τους εμφάνιση δύο χρόνια μετά το θάνατο του Kurt Cobain, οπότε και καταλαβαίνετε τι πανικός συνέβη.

Δεν μπορούσαμε να μπούμε καν. Επειδή η μικρή σκηνή ήταν σαν τέντα τσίρκου, η συναυλία σταματούσε συνεχώς για να κατέβει ο κόσμος από τα σχοινιά να μην είχαμε κανένα ατύχημα. Ο μεγάλος Dave Grohl άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Έκτοτε τους είδα και άλλες φορές, είτε σε μεγάλη συναυλία σε στάδιο είτε σε μικρό club στο Βερολίνο με χωρητικότητα τύπου Fuzz και Gagarin. Προσωπικά τους θεωρώ το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα του πλανήτη της τελευταίας δεκαετίας.

Απόψε θα τους δούμε live στο Ηρώδειο σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα τους live. Θα είναι ιδιαίτερο γι΄ αυτούς αναμφίβολα, θα παίξουν σε έναν φημισμένο αρχαιολογικό χώρο, θα μαγνητοσκοπηθεί και η εμφάνισή τους για να προβληθεί το Φθινόπωρο στην Αμερική, τηρουμένων των αναλογιών είναι σαν τους Pink Floyd στην Πομπηία. Σ΄ εμάς βέβαια το Ηρώδειο δεν κάνει και τόσο εντύπωση. Αλλωστε μπορούμε να είμαστε εκεί ξανά σε μερικές ημέρες στη φιλανθρωπική βραδιά που διοργανώνει η Ελπίδα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ενώ ακόμα και χτες, στο αρχαίο Ωδείο, έγινε του... Ρασούλη.

Απόψε λοιπόν θα δούμε τους Foo Fighters στο Ηρώδειο, θα τους δούμε δηλαδή live στην Αθήνα, χωρίς όμως να απαντηθεί ένα ερώτημα που απευθύνουμε χρόνια τώρα ο ένας στον άλλον που ασχολούμαστε πιο.. επαγγελματικά με τη μουσική: πόσο κόσμο θα μάζευαν οι Foo Fighters στην Ελλάδα όταν στο εξωτερικό, όπου κι αν παίζουν, συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες θεατές; Θα μείνουμε με την απορία.

Ραντεβού το βράδυ στο Ηρώδειο κι επειδή η στιγμή θα είναι ιστορική θα έχουμε και live μετάδοση στο Twitter μας, οπότε συντονιστείτε το βράδυ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος 
e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: