15.7.17

Kάποια στιγμή να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι...

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα προπαγανδιστικό «success story». Η χώρα χρειάζεται ένα «true story»...

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τις ευοίωνες εκτιμήσεις αξιωματούχων για την έξοδο στις αγορές αλλά και η απόφαση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος είναι θετικές και...
σηματοδοτούν, για πρώτη φορά, μια νέα πορεία. Αλλά δεν πρέπει να προκαλέσουν ούτε ευφορία ούτε εφησυχασμό στη κυβέρνηση.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις υποφέρουν από τη φορολογική καταιγίδα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, ενώ οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ανεργία μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πολύ υψηλή. Η φυγή των νέων στο εξωτερικό συνεχίζεται.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, τώρα που η αξιολόγηση τελείωσε και υπάρχουν 2 χρόνια για παραγωγικό έργο. Με τη προϋπόθεση φυσικά ότι τα υπουργεία θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα της δεύτερης αξιολόγησης. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις στο εξωτερικό που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και αναζητούν προσχήματα, προκειμένου να βάλουν νέα εμπόδια και να υπονομεύσουν μια από τις λιγοστές κυβερνήσεις που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή δεξιά.

Πρέπει επίσης να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σε υπουργεία που δεν παράγουν τα αναμενόμενα ή και πελαγοδρομούν.

Για τη δε αξιωματική αντιπολίτευση, η καταστροφολογία επίσης δεν αρκεί να είναι στρατηγική επιλογή για μεγάλο διάστημα. Ήδη και στο εσωτερικό της ΝΔ ακούγονται «καμπανάκια», που επισημαίνουν ότι χρειάζεται η διαμόρφωση της δικής της οικονομικής ατζέντας, πέρα από τη μόνιμη προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση το μπαλάκι είναι στη κυβέρνηση. Μπορεί οι αγορές να στέλνουν καλά μηνύματα και οι αριθμοί να προοδεύουν, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα προπαγανδιστικό «success story», δεν έχει άλλωστε και τα ΜΜΕ για να το επιβάλλει. Η χώρα χρειάζεται ένα «true story»...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: