12.7.17

Τεράστιες οι ευθύνες των μετόχων του MEGA απέναντι στους εργαζόμενους...

…που αύριο αποφασίζουν αν θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας...

Οι λέξεις στην περίπτωση των εργαζομένων του MEGA έχουν χάσει το νόημά τους… Κατά συνέπεια το να σημειωθεί ότι η...
κατάσταση είναι οριακή… ελάχιστα αποδίδει την πραγματικότητα!
Για αυτό εστιάζοντας κανείς μόνο στα γεγονότα… αύριο Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού έχουν προγραμματίσει συνέλευση και σε αυτήν θα παραβρεθεί ο νομικός σύμβουλος του σωματείου τους… προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε επισχέσεις.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο… πρακτικά θα σημαίνει ότι σταματά η μετάδοση διαφημίσεων και απλώς θα μεταδίδονται κάποια προγράμματα για να μην πέσει μαύρο!
Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι κανείς πλέον δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους – παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους, ούτε καν για το πότε θα πάρουν το επίδομα άδειας!

Δυστυχώς όμως, η περίπτωση στο σημείο που έχει φθάσει μπορεί να περιγραφεί μόνο με τα λόγια του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».

Διότι μέχρι πρόσφατα η πλευρά Βαρδινογιάννη επικαλείτο και ίσως δικαιολογημένα την αδυναμία συνεννόησης με την πλευρά του Φώτη Μπόμπολα. Από τη στιγμή όμως που στο μετοχικό σχήμα του καναλιού έχουν εισέλθει δύο νέοι επιχειρηματίες (Μαρινάκης – Σαββίδης) και ο Φώτης Μπόμπολας είναι εκτός… θα έπρεπε τουλάχιστον οι εργαζόμενοι να είχαν μια εικόνα για τις πληρωμές τους, αφού σημειώνεται για πολλοστή φορά ότι το κανάλι εξακολουθεί να έχει έσοδα!

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο βάρος φέρει η πλευρά Βαρδινογιάννη πλέον, μιας και ως ισχυρότερος μέτοχος (με ποσοστό περίπου 35%) θα έπρεπε να είχε φροντίσει σε συνεννόηση και με τους δύο νέους μετόχους, τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ομηρεία παραπάνω από ένα χρόνο!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: