22.7.17

Τι θα έλεγαν οι ειδήσεις του Mega;...


«Η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους» θα έλεγαν στο  Mega, αν συνέχιζε να...
μεταδίδει δελτία ειδήσεων.

Όμως, δεν λειτουργεί επειδή οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και οι καλοπληρωμένες «φίρμες» εγκατέλειψαν το πλοίο, όταν αυτό έμεινε χωρίς μετρητά και άφησαν τους «κοινούς θνητούς» να αυτοδιαχειρίζονται μια επιχείρηση όπου τα αφεντικά είναι άφαντα. Και μάλιστα η επιχείρηση παράγει κέρδη  χάρη στην ταινιοθήκη της, χωρίς τα μισθολογικά βάρη των «πληρωμένων κονδυλοφόρων», όπου τους αποκαλούν οι εργαζόμενοι. 

«Tο MEGA θα είναι το Βατερλό της φήμης σας και αυτό που θα στοιχειώσει τις σκέψεις σας...»  αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους και κατηγορούν μετόχους και τράπεζες για την κατάσταση στο Μεγάλο Κανάλι. Οι τράπεζες όμως ήταν «ιερές αγελάδες» για το σταθμό που δάνειζαν και αυτός φρόντιζε να στηρίζει πολιτικά το μοντέλο της στρεβλής επιχειρηματικότητας.

Το «Βατερλώ» των επιχειρηματιών, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να το προκαλέσουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αλλά ίσως ένας θεσμικός εκσυγχρονισμός των ΜΜΕ. Αυτόν που θα δαιμονοποιούσαν από τα στούντιο αν υπήρχαν ειδήσεις στο Mega με το επιχείρημα ότι ένα κανάλι δεν μπορεί να πληρώνει για μια άδεια εκπομπής αλλά μπορεί να έχει διαφυγόντα κέρδη 32 εκατ. ευρώ σε λίγους μήνες !

Οι εργαζόμενοι προφανώς δεν έχουν ευθύνη για τις αστοχίες των μετόχων. Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε εμφατικά στο ΔΟΛ και το Mega, τα αφεντικά δεν είχαν βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη. Οι τράπεζες πλήρωναν με λεφτά των φορολογουμένων και όταν αυτή η διαδρομή διακόπηκε, αρνήθηκαν να πληρώσουν…

Όπως οι «τζαμπατζήδες», όπως αποκαλούσε το δελτίο του Mega όσους δεν πλήρωναν διόδια…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: