31.7.17

Ο τυφώνας «Survivor» χτυπάει κυβέρνηση και ΣΚΑΪ...

Μέτωπο Βαρδινογιάννη κατά Ν. Παππά...

Ο τυφώνας «Survivor» προκαλεί και νέα αναστάτωση στην τηλεόραση. Η αγωγή του Star εναντίον της κυβέρνησης, η...

επικείμενη αποχώρηση του Κώστα Κιμπουρόπουλου από τον ΣΚΑΪ και το διπλό «όχι» του ΑΝΤ1 στην Acun Medya συνδέονται με το πετυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ο τούρκος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ατσούν Ιλιτζαλί κατάφερε να βάλει φωτιές στην Ελλάδα.

Tο Star διεκδικεί από τους υπουργούς της κυβέρνησης Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο το ποσό των 32,4 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την απώλεια του «Survivor». Το κόστος της συμφωνίας για το «Voice» ήταν κατ’ ελάχιστον 3 εκατ. ευρώ και κατά μέγιστο 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ για το «Survivor», αντιστοίχως, 4,5 και 6,3 εκατ. ευρώ. Το διαφημιστικό τρέιλερ για το «Voice» μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 22/7/2016 και ύστερα από αλληλογραφία μέσα στον Αύγουστο επήλθε ηλεκτρονική συμφωνία στις 24 και 26 του μήνα.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Ατσούν Ιλιτζαλί και ο Άγγελος Χριστόπουλος, για λογαριασμό της Acun Medya, θα βρίσκονταν στην Ελλάδα την εβδομάδα 28/8-3/9/2016, κατά την οποία δημοπρατήθηκαν οι άδειες.

Στην αγωγή υποστηρίζεται πως η Νέα Τηλεόραση δεν ήταν ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές και έπρεπε εντός 90 ημερών να κλείσει, γεγονός που ανάγκασε την ηγεσία της εταιρείας και ειδικά τον Κάρολο Αλκαλάι, που υπογράφει την αγωγή, να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας.
 

Από τον ΣΚΑΪ αποχωρεί ο Κώστας Κιμπουρόπουλος -για λόγους αρχής- από τον σταθμό, στον οποίο επιστρέφει, εκτός απροόπτου, η Εύη Κουτσαυτάκη, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ και επί ένα έτος διευθύνουσα σύμβουλος της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αποχώρηση σχετίζεται με τις επιλογές που έγιναν πριν από ένα έτος, όταν ήταν στα μαχαίρια ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πριν υπάρξει η κατευναστική παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ΣΚΑΪ, επί Κ. Κιμπουρόπουλου, ξεπέρασε με τη χαμηλότερη προσφορά τον σκόπελο των αδειών και στη συνέχεια πήρε και τα δικαιώματα του «Survivor», που εκτόξευσαν τον σταθμό στην κορυφή της τηλεθέασης. Η κριτική που γίνεται, και ενδεχομένως σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη εναλλαγή των πρόσωπων, είναι για το κόστος του προγράμματος, αν δηλαδή προκάλεσε ζημία ή όφελος στον ΣΚΑΪ. Εξαιτίας της πορείας στην τηλεθέαση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχασαν τη δουλειά τους άλλα δύο στελέχη της αγοράς, ο Τζώνη Καλημέρης από τον ΑΝΤ1 και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha.

Ο ΑΝΤ1 σχετίζεται απευθείας με την υπόθεση «Survivor». Δύο φορές ο Ατσούν Ιλιτζαλί συζήτησε σε ανώτατο επίπεδο με τον τηλεοπτικό σταθμό και δύο φορές η απάντηση ήταν αρνητική, μια στις αρχές της σεζόν και μια τον Δεκέμβριο. Το επιχείρημα ήταν το υψηλός κόστος του προγράμματος και η άποψη που επικρατούσε τότε πως μακριά από τον ΑΝΤ1 δεν μπορούν να σταθούν αυτά τα reality games...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: