3.8.17

Τα ονόματα 173 πιθανών καμικάζι αυτοκτονίας του ΙSIS έδωσε η Ιντερπόλ...

Η Ιντερπόλ απέστειλε κατάλογο 173 εν δυνάμει βομβιστών αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους» στις ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας. 

Στους...
καταζητούμενους τζιχαντιστές συμπεριλαμβάνονται και έξι ύποπτοι από την Ευρώπη. 

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ένας 27χρονος από το Ζόλινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Die Welt. 

Ο Γερμανός τζιχαντιστής ταξίδεψε το φθινόπωρο του 2012, αρχικά στην Αίγυπτο, μετά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Συρία.

Στα μέσα Ιουλίου το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε -μέσω των κοινωνικών δικτύων- τον θάνατό του στη συριακή Ράκα, χωρίς να αναφέρονται οι συνθήκες του θανάτου του, κάτι τα οποίο θεωρείται ασυνήθιστο, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Στον κατάλογο της Ιντερπόλ συμπεριλαμβάνονται πέραν τούτων τα ονόματα 132 Ιρακινών υπόπτων από τη Βόρεια Αφρική, τις αραβικές χώρες του Κόλπου, το Τατζικιστάν και το Μπαγκλαντές. 

Ο κατάλογος βρέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Μοσούλης. 

Η πόλη εθεωρείτο πριν την απελευθέρωσή της ως το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αξιολόγησαν τα στοιχεία και στη συνέχεια τα διαβίβασαν στην Ιντερπόλ. 

Η διεθνής αστυνομία έστειλε με τη σειρά της τον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με την Welt, στις ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα υπάρχει ο φόβος ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να προσπαθήσει να στείλει κρυφά, στην Ευρώπη τζιχαντιστές, για να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: