6.8.17

270 insta-φωτογράφοι...

Διακόσιοι εβδομήντα  φωτογράφοι της ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την...
δική τους Ελλάδα. 

Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.  

Η έκθεση φωτογραφίας «#My_Greece» συνοδεύεται από την έκδοση ενός λευκώματος, το οποίο θα διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Μέρος των εσόδων από την πώληση του λευκώματος θα προσφέρεται για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Η έκθεση θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά και κατόπιν θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Τα διακόσια εβδομήντα έργα της έκθεσης συνθέτουν τριάντα θεματικές ενότητες που στόχο έχουν να παρουσιάσουν στο κοινό την Ελλάδα μέσα από μια διαφορετική προοπτική.

Διοργανωτές και επιμελητές της έκθεσης η ομάδα “Greek Instagramers Events”. Mια καλλιτεχνική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία δημιουργήθηκε το 2013, με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Εμπνευστές της ο Γιώργος Βέργαδος, η 'Ελλη Αγιαννίδη και η Σταυρούλα Σπυρέα. Με οδηγό την κοινή τους αγάπη για την φωτογραφία, θέλησαν να συσπειρώσουν την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δημιουργικές δράσεις της ομάδας, μπορούν να ενημερώνονται για αυτές στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Κέντρο αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
Ακτή Ενώσεως
Χανιά, Κρήτη
Εγκαίνια 26/8, ώρα 20.30
Ανοιχτά για το κοινό από 26/8/2017 έως 02/9/2017, καθημερινά από 10.00 – 15.00 και 18.00 – 23.00
Είσοδος Ελεύθερη

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δημιουργικές δράσεις της ομάδας, μπορούν να ενημερώνονται για αυτές στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Instagram | Facebook | Website


Φασάκη Σοφία - Κάρπαθος


Τριαντάφυλλου Θεανώ - Σελινίτσα



Τσιούρης Κυριάκος - Σίφνος

Χαλκιαδάκης Μανούσος - Κρήτη


Χονδρογιάννης Γιάννης - Σούνιο


Συνοδινού Ειρήνη - Αγ. Παύλος Κρήτη


Ντάσιου Ζησούλα - Αλυκές Χαλκίδας


Μανδάκη Μαρία - Χαλκιδική


Νικολακάκης Χάρης - Αστυπάλαια


Λευθεριώτης Κώστας - Φ. Μελαγκάβι Ηραίον


Λεούση Ασπασία - Λόφος Φιλοπάππου


Αγιαννίδη Έλλη - Ακρόπολη


Βέργαδος Γιώργος - Λιγκιάδες


Γιακουμάκης Εμμανουήλ - Σεϊτάν Χανιά


Γερεμπακάνης Δημήτρης - Ρέθυμνο


Βυθούλκα Ελένη - Γαλαξίδι


Ηλιάδης Φώτης - Λέχοβο Φλώρινα


Κάχρης Νικόλαος - Λιτσάρδα Αποκόρωνα


Βαμβακίδου Μανίνα Φλου - Σαντορίνη


Καμπάνας Σπύρος - Αμφιλοχία


Κασφίκη Μαρίνα - Κέρκυρα


Θεοδώρου Μαρία - Ικαρία


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: