6.8.17

271 εξτρεμιστές επέστρεψαν στη Γαλλία...

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι
Διακόσιοι εβδομήντα ένας εξτρεμιστές έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία και όλοι τους υπόκεινται σε...
έρευνα από τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ζεράρ Κολόμπ.

Περίπου 700 Γάλλοι υπήκοοι εκτιμάται ότι έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού κράτους και το Παρίσι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον επαναπατρισμό τους

Ανάμεσα στους εξτρεμιστές που έχουν επιστρέψει στη χώρα, βρίσκονται 217 ενήλικοι και 54 ανήλικοι, με κάποιους εξ αυτών να τελούν σήμερα υπό κράτηση, σημείωσε ο Κολόμπ σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Journal».

Σε ερώτηση πόσοι Γάλλοι εξτρεμιστές έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο Γάλλος υπουργός απάντησε πως είναι δύσκολη η επαλήθευση των πληροφοριών.

Χαρακτήρισε, δε, «πολύ υψηλή» την απειλή επιθέσεων εξτρεμιστών, επικαλούμενος τα περιστατικά ενάντια αστυνομιών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και τις επτά επιθέσεις εντός του έτους που αποτράπηκαν.

Όπως ανέφερε, περισσότεροι από 18.500 άτομα βρίσκονται υπό ένα προληπτικό σύστημα παρακολούθησης για συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται ως ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: