2.8.17

Οι τέσσερις κατασκευαστικές που «φλερτάρουν» με την γραμμή 4 του Μετρό...

Τελευταία προθεσμία ως τις 10 Αυγούστου έχουν οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό επέκτασης του Μετρό της Αθήνας.

Παρότι ο διαγωνισμός αρχικά ήταν...
προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου, έπειτα παρατάθηκε για τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια για τις 31 Ιουλίου.

Η γραμμή 4 θα καλύπτει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς.

Σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπος της GEK Terna, παρουσιάζει τα τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για το διαγωνισμό επέκτασης του Μετρό της Αθήνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κόστος του project ανέρχεται στα 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Εκπρόσωπος της GEK Terna, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει στη διαδικασία μαζί με την γαλλική Vinci και τη Siemens. Επίσης, προσφορές αναμένεται να καταθέσουν ο Άκτωρας μαζί με την ιταλική Ansaldobreda, η J&P Avax μαζί με την Ghella και τη γαλλική Alstom, καθώς και ο Μυτιληναίος με την ισπανική FCC, ανέφερε η πηγή.

Μέχρι στιγμής, η J&P Avax, ο Άκτωρ και η «Μυτιληναίος» δεν επιβεβαιώνουν ούτε όμως διαψεύδουν το δημοσίευμα.

Οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό (γραμμή 4 Άλσος Βεΐκου - Γουδή) αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και να έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα οκταετίας.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό», Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός, ώστε οι εργολάβοι να προβούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες, πριν αρχίσει το έργο της επέκτασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: