12.8.17

46 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο...


Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα...

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι από το μεσημέρι του...
Σαββάτου ενισχύουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα το έργο των πυροσβεστών. 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Βύλιζα Κορωπίου, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή πάνω από τον οικισμό και καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού.

Παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς είναι δύσκολο να σβήσουν μια συγκεκριμένη εστία στον λόφο, γιατί δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα.

Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στους Αρμένους Ρεθύμνου, ξέσπασε αργά το μεσημέρι, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Δεν απειλούνται σπίτια και η πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή (τρία Πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες) έχει καταφέρει να θέσει τη φωτιά σε μερικό έλεγχο.

Σχετικά με το μέτωπο στο Στόμιο της Ιεράπετρας, το οποίο καίει από τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν τις λόγες υπό έλεγχο αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εν τω μεταξύ, ενισχύονται από την Δυτική Ελλάδα και την Θεσσαλία οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο και να μην υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της.

Σε ύφεση, ή οριοθετημένες, χωρίς να εμπνέουν ανησυχίες είναι οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, (όπου χτες αποδεσμεύτηκαν και άλλες πολλές δυνάμεις), στις Μαριές Ζακύνθου, στο Νεοχώρι Γορτυνίας και στο Βροντερό Φλώρινας.

 Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κων/νου.

Οι δύο πυρκαγιές, που εισήλθαν χτες από την Αλβανία στις περιοχές Παλαμπάς και Λημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Καισαριανή, στο Τσεκούρι της Πάργας, στα Αμπέλια Αγρινίου, στο Μαζαράκι Ηλείας και στην Πρέβεζα, ενώ έχει κατασβεστεί η πυρκαγιά στο Δίλοφο Φαρσάλων...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: