13.8.17

Πέθαναν 60 παιδιά εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών νοσοκομείου!...

Νοσοκομείο στην ΙνδίαΟργή στην βόρεια Ινδία για το θάνατο τουλάχιστον 63 παιδιών σε κρατικό νοσοκομείο της Γκορακπούρ από την περασμένη Δευτέρα. Τα...
30 ανήλικα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι γονείς κατήγγειλαν ότι το νοσοκομείο δεν είχε πληρώσει τους λογαριασμούς σε μια επιχείρηση που παρείχε φιάλες οξυγόνου με αποτέλεσμα αυτές να εξαντληθούν.

Οι υγειονομικές αρχές αρνούνται ότι η έλλλειψη οξυγόνου οδήγησε στους θανάτους των παιδιών υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από φυσικά αίτια, επειδή πολλοί ασθενείς είχαν φτάσει σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάντως, το νοσοκομείο παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τα χρήματα και την προμήθεια των οξυγόνου, ενώ η κυβέρνηση του κρατιδίου διέταξε έρευνα για πιθανές παραλείψεις και τον προμηθευτή του οξυγόνου.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος αναγνώρισε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στον αγωγό αλλά ισχυρίστηκε ότι «διοίκηση του νοσοκομείου έχει αρκετές φιάλες στο απόθεμά της. Έτσι, η αναφορά για το θάνατο των παιδιών λόγω του προβλήματος του οξυγόνου είναι ψευδής».

Οι γονείς και συγγενείς δήλωσαν πως όταν η παροχή οξυγόνου στον παιδικό θάλαμο, δόθηκαν στις οικογένειες των ασθενών μάσκες για να βοηθήσουν να αναπνεύσουν τα παιδιά, αρκετά από τα οποία έπασχαν από καρκίνο.

«Είδαμε το μωρό μας να αγωνίζεται να αναπνεύσει και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», είπε μία γυναίκα που είχε μεταφέρει από άλλη περιοχή την περασμένη εβδομάδα. «Τώρα θα επιστρέψουμε με το σώμα του». «Οι γιατροί μας είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη φιάλη, ανέφερε ο πατέρας.

Ακόμη, οι γονείς τόνισαν ότι η εταιρεία που προμηθεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο είχε απειλήσει νωρίτερα να σταματήσει τη διανομή οξυγόνου, εκτός αν η κυβέρνηση πληρώσει τα μακροχρόνια χρέη της. 

Κατηγόρησαν δε τις αρχές ότι τώρα προσπαθούν να καλύψουν την αποτυχία τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νοσοκμείου, που φέρεται να χρωστά στην εταιρεία 6,8 εκατομμύρια ρουπίες, δηλαδή 106.000 δολάρια.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν την περιοχή χθες και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του κυβερνώντος κόμματος και του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

Με πληροφορίες από BBC, Associated Press και Γαλλικό Πρακτορείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: