21.8.17

Ξεκίνησε η πρώτη ολική έκλειψη ηλίου εδώ και 99 χρόνια...

Δείτε την Live από τη ΝASA...

Με μεγάλη ανυπομονησία μετρούν τα λεπτά που απομένουν μέχρι την «μεγάλη αμερικανική έκλειψη» εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ, οι...
οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε υπαίθριους χώρους κατά μήκος της «λωρίδας» όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Συγκεντρωμένα πλήθη σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια. Το φαινόμενο δεν θα είναι ορατό στην ολότητά του από την Ελλάδα, ούτε από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά μόνο από συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπου οι πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για τη μεγάλη στιγμή.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί ήδη σε πάρκα του Όρεγκον




Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη θα είναι ολική 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Αρκετά ΜΜΕ καλύπτουν live το ιστορικό γεγονός, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν μέσω του YouTube ή από άλλες πλατφόρμες εκατομμύρια θεατές από όλον τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω live εικόνα από τη ΝASA, το τηλεοπτικό κανάλι της οποίας θα καλύψει ζωντανά την έκλειψη από διάφορες οπτικές γωνίες: από την επιφάνεια της Γης, από τον αέρα, ακόμη και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: