31.8.17

Assos, σκέτο...

Μια κασετίνα ίσως του παλιότερου τσιγάρου στην Ελλάδα, του εμβληματικού «Αssos» ή «Assos σκέτο», όπως το ζητούσαν από το 1931 οι φανατικοί καπνιστές του, ήταν ένα από τα...
δύο δώρα που προσφέρθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, την ημέρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός άρχισε να ανακαλύπτει τις... επενδύσεις.
Η αλήθεια είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Χρήστος Χαρπαντίδης  προβληματίστηκε για το τι θα προσέφερε στον Πρωθυπουργό και στο κλιμάκιο υπουργών που τον συνόδευε στο εργοστάσιο. Πληροφορήθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν καπνίζει (αν και το Μέγαρο Μαξίμου ντουμανιάζει καθημερινώς από τους καπνιστές ενοίκους του). Επιπλέον,..
η πολιτική της εταιρείας είναι να μη χορηγεί πακέτα δωρεάν (ούτε ένα τσιγάρο τζάμπα) και έτσι αποφασίστηκε να του προσφέρουν τη συλλεκτική κασετίνα με τα άφιλτρα τσιγάρα, των οποίων η παραγωγή σταμάτησε από πέρυσι, λόγω χαμηλής ζήτησης.

Υπήρξε βεβαίως ένας προβληματισμός γιατί το τσιγάρο αυτό θεωρείται από τα βαριά του είδους (0,7 mg νικοτίνη, 18 mg πίσσα). Ετσι και αλλιώς όμως δεν θα το κάπνιζε. Αφήστε που οι περισσότεροι το θεωρούν... συλλεκτικό! Αποφάσισαν λοιπόν να του το δωρίσουν. Οταν ο κ. Τσίπρας πήρε το πακέτο στα χέρια και το περιεργάστηκε, τους αποκάλυψε ότι παλαιότερα ήταν και αυτός καπνιστής με... στριφτά τσιγάρα...

- από τον Βηματοδότη, zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: