1.8.17

Δεν θέλουν barcode οι εκδότες της Περιφέρειας...

Αποτέλεσμα εικόνας για εφημερίδες
Μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, οι 4 Ενώσεις Εκδοτών Περιφερειακών Εφημερίδων, με κοινή τους επιστολή, επιβεβαιώνουν...
τη διαφωνία τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Σημειώνοντας πως ο κλάδος Τύπου της περιφέρειας χρειάζεται έναν σύγχρονο τρόπο αξιολόγησης των εφημερίδων, επιμένουν ότι ο νόμος οδηγεί στην πλήρη απαξίωση των εφημερίδων της. Καταρχήν, διαφωνούν με την επαναξιολόγηση όλων των περιφερειακών εφημερίδων για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης, θεωρώντας άδικο να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία εφημερίδες που είχαν τις προϋποθέσεις εδώ και τρία χρόνια με άλλες που, είτε δεν κυκλοφορούσαν είτε δεν είχαν να πληρώσουν τα κριτήρια ένταξης στη λίστα του νόμου 3548/2007.

Υποστηρίζουν πως η εφαρμογή του barcode για τον Τύπο της Περιφέρειας είναι ανεφάρμοστη, καθώς οι εφημερίδες είναι κυρίως συνδρομητικές και διακινούνται με διανομείς των ιδίων των εφημερίδων και όχι μέσω των πρακτορείων Τύπου.

Σημειώνουν, επίσης, πως στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου πρέπει να περιλαμβάνεται το σύνολο του Τύπου της χώρας χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: