9.8.17

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός της Ν.Δ. δεν κρύβεται...

http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91+437.jpg/2684b0a2-bb99-45a6-ad31-1ee19ef01094?t=1478110395671&imageThumbnail=3«Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», τα οποία «θα πέσουν, ξανά, στο κενό», καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις του...
κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται» αναφέρει σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης».

«Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με αφορμή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «δεν είμαστε λαός ορθόδοξος».

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» ανέφερε η Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, τονίζοντας ότι παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών με αφορμή δήλωσή του ότι σε πέντε χρόνια το σημερινό καθεστώς εισαγωγικών εξετάσεων θα είναι παρελθόν.

Όπως είχε πει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» εξήγησε, για να προσθέσει πως «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Η Ν.Δ. τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να ξεπεράσει «τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων».

«Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση» σχολίασε η Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι «με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται»...


Πηγή naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: