22.8.17

Υπό έλεγχο όλες οι πυρκαγιές...

ΦωτιάΧωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο εστίες στην καμένη έκταση, εξελίσσεται η φωτιά στα Ροδινά της Ηλείας για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με...
24 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη δασική πυρκαγιά στο Ρυτό Κορινθίας βρίσκονται 75 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 60 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην πολύπαθη Ζάκυνθο οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν προχθές, στις περιοχές Νεραντζούλες και Σκοπός, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και παραμένουν στα σημεία πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Οριοθετημένες είναι οι υπόλοιπες φωτιές στο νησί, όπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για να τις θέσουν σε πλήρη έλεγχο. Το ίδιο και στην Κεφαλονιά για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από την περασμένη Πέμπτη.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση, στην περιοχή Καθαροβούνι της Άρτας.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Εξακολουθεί να παραμένει υψηλός ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη πρόβλεψης.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την πυροσβεστική...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: