11.8.17

Κάηκαν σπίτια και θερμοκήπια από τη φωτιά στην Πρέβεζα...

Κάηκαν σπίτια και θερμοκήπια από τη φωτιά στην ΠρέβεζαΥπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πρέβεζα που έκαψε 400 στρέμματα γης. Στο πέρασμα της η φωτιά έκαψε με μανία θερμοκήπια, αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον...
Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ροποκη κάηκαν και δυο κατοικίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες , ενώ στο έργο πυρόσβεσης  συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας και ο Δήμος με δυο σκαφτικά μηχανήματα.

4199446
Σε δηλώσεις του στο mypreveza.gr ο κ. Ροπόκης εκανε ιδιατερη αναφορά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΛΕΚ.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Ήταν σε μεγάλη ακτίνα και ξέσπασε από αμέλεια ενος συμπολίτη.Έχουν γίνει καταστροφές σε θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Δόθηκε βαρύτητα στα σπίτια για να μην έχουμε θύματα. Η πυροσβεστική έδωσε τεράστια μάχη και ο Δήμος συμμετείχε με δυο σκαφτικα μηχανήματα.Κατα την κρίση μου και χωρίς να είμαι ειδικός πρέπει να κάηκε έκταση τεράστια έκταση, περίπου 400 στρεμμάτων. Ήταν σημαντική η βοήθεια των πυροσβεστικών αεροσκαφών, όμως τα Pezetel είναι ραντιστικά…» είπε ασκώντας κριτική στην πολιτική ηγεσία για το γεγονός ότι άφησε ανοχύρωτη μια ολόκληρη περιοχή.

4199457
Για περίπου 5 ώρες η Πρέβεζα έμοιαζε με ανοχύρωτη πόλη και έζησε πρωτόγνωρες σκηνές. Οι κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση ρίχνοντας νερό στις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα ηταν αποπνικτική. Επί ποδός ήταν ολόκληρη η πολιτική προστασία του Νόμου Πρέβεζας, ενώ σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκονταν και το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 45 Πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel.
4199479


4199482

4199494

4199510

4199514

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: