11.8.17

Ειρωνία...


Σκάφος διάσωσης προσφύγων ταξίδεψε για να σώσει ακροδεξιούς αλλά «αρνήθηκαν τη βοήθειά του»...

Ένα πλοίο που μισθώνει μια γερμανική μη κυβερνητική, ανθρωπιστική οργάνωση έσπευσε για να προσφέρει βοήθεια σε ένα σκάφος το οποίο έχουν...
μισθώσει ακροδεξιοί οι οποίοι θέλουν να εμποδίσουν μετανάστες να φθάνουν διά θαλάσσης στην Ευρώπη, όμως όταν το προσέγγισε, ενημερώθηκε από το πλήρωμά του ότι «δεν χρειαζόταν ούτε ήθελε» βοήθεια.

Ο ιδρυτής της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, ο Μίχαελ Μπουσχόιερ, εξήγησε ότι το ιταλικό Λιμενικό Σώμα ζήτησε μέσω ασυρμάτου το σκάφος της οργάνωσής του να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την περιοχή όπου έπλεε το C-Star -το «πλοίο των ναζί» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος σε μια ανάρτησή του στο Facebook? διότι το σκάφος των ακροδεξιών διέτρεχε κίνδυνο.

Μέσω Twitter, οι ακροδεξιοί αρνήθηκαν ότι το πλοίο τους διέτρεξε κίνδυνο και ανέφεραν πως ειδοποίησαν άλλα πλοία ότι η μηχανή του C-Star είχε σταματήσει λόγω ενός «ήσσονος τεχνικού προβλήματος» που εκδηλώθηκε το βράδυ. Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπός τους έδωσε μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή, ότι δηλαδή το ίδιο το πλήρωμα σταμάτησε τις μηχανές για να επιλύσει το τεχνικό πρόβλημα.

Όταν έφθασε το πλοίο της Sea-Eye το C-Star αρνήθηκε να δεχθεί τη βοήθειά του, είπε ο Μπουσχόιερ τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Μιλήσαμε μέσω ασυρμάτου. Είπαν ότι δεν χρειάζονταν ούτε ήθελαν τη βοήθειά μας», εξήγησε.

Νωρίτερα, είχε σημειώσει πως «αν χάλασε απλά η μηχανή είναι ειρωνεία», πριν συμπληρώσει «όμως ένα πλοίο σε κίνδυνο δεν είναι ποτέ αστείο πράγμα»...

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: