3.8.17

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία...


Aυτό που ξεχωρίζει την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι η...
ύπαρξη ενός υλοποιήσιμου σχεδίου εφαρμογής, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Κατά τη σχετική ψηφοφορία, η ΝΔ, η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Ο υπουργός Υγείας, ενημέρωσε την ολομέλεια ότι σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια η προκήρυξη των περίπου 3000 θέσεων γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Η προθεσμία ξεκινά από την επόμενη Τρίτη μέχρι τις 25 Αυγούστου για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας όλης της χώρας, προκειμένου να στελεχώσουν νέες δομές.

Ο κ. Ξανθός, ενημέρωσε εξάλλου, ότι είναι έτοιμο προσχέδιο αλλαγής οργανογράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ μπορεί να αλλάξει ακόμη και το όνομα ώστε να υπάρξει πλήρης αποκοπή του από το παρελθόν «της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής με τα συμφέροντα». Ανακοίνωσε δε, ότι εντός του φθινοπώρου θα είναι σε θέση να νομοθετήσει σχετικά, «για να κλείσει οριστικά αυτή η περίοδος».

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και ένας κρίσιμος δημόσιος φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η εξυγίανση σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Ξανθός...

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: