19.8.17

Εν ονόματι του Ιβάν Σαββίδη...

Ποιοι θα τρέξουν τον «Πήγασο»...

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, κατά πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης, το νέο «αφεντικό» της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, ανακοίνωσε σε...
επιτελικά στελέχη της «ΠΗΓΑΣΟΣ» πώς το management των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» καθώς και των περιοδικών αναλαμβάνει εφεξής ο Δημήτρης Μάρης, ιδιοκτήτης του ενημερωτικού ιστοτόπου news247, προέδρος της ελληνικής ηλεκτρονικής έκδοσης της «Huffington Post» αλλά και συνεταίρος με την πλευρά Μπόμπολα ( συγκεκριμένα με την σύζυγο του Φώτη Μπόμπολα, κυρία Μανουσάκη) στη στοιχηματική εταιρεία «Stoiximan.gr».
Ο Δημήτρης Μάρης είναι χορηγός της φανέλας του ΠΑΟΚ. Είναι και παλιός γνώριμος.. του MEGA, αν και στην τελευταία φάση της περιπέτειας του καναλιού, καθότι είχε εμφανιστεί με ένα σχετικά μικρό ποσό (3-4 εκατ ευρώ) στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού. Πριν ακόμη την εκποίηση της «ΠΗΓΑΣΟΣ» ο Δ. Μάρης είχε εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση της οικονομικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Τελικά αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των εντύπων εν ονόματι του Ιβάν Σαββίδη. Βεβαίως οι μόνες «επιρροές» που δέχεται ο Δημήτρης Μάρης δεν είναι αυτές, οι οποίες είναι και αυτονόητες. 
Πίσω από την «Huffington Post» ως γνωστόν εμφανίζεται η Μαριάννα Λάτση η οποία για πρώτη φορά «παραβαίνει» το δόγμα της οικογένειας και αναμιγνύεται, έστω και πολύ διακριτικά, με κάποιο μέσο ενημέρωσης, στη συγκεκριμένη δε περίπτωση με ουσιαστική διεθνή εγγύηση υπερατλαντικής διάστασης. Είναι προφανές πώς παρακολουθούμε μία άσκηση ακριβείας επί λεπτών ισορροπιών.

H μεταγραφή Τζανάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγκρότημα τέως Μπόμπολα στη Μεταμόρφωση, η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσουν τα έντυπα «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» με το νέο management , θα είναι φιλοκυβερνητική, την δε ευθύνη για να «τρέξει» το μαγαζί θα αναλάβει το δεξί χέρι του Δ. Μάρη, ο Στέφανος Τζανάκης, έμπειρο στέλεχος του πρώην ΔΟΛ (ΒΗΜΑ- ΝΕΑ) αλλά και της πρώην «ΠΗΓΑΣΟΣ» (ΕΘΝΟΣ). Είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα Μπόμπολα για να μετακομίσει στις επιχειρήσεις Μάρη και συγκεκριμένα στο news247. Η μετεγγραφή αυτή συνέπεσε με την έλευση στις επιχειρήσεις Μάρη και του Κώστα Αρβανίτη που μετακόμισε από τον «Κόκκινο» της Κουμουνδούρου στον 88,6 αλλά και του Πέτρου Ευθυμίου σε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου που εγκαταστάθηκε και αυτός στον Όμιλο 24Media.
Τώρα πια το ουσιαστικό «στοίχημα» είναι τα έντυπα της «ΠΗΓΑΣΟΣ». Διότι ως γνωστόν οι εφημερίδες, ιδιαίτερα στην εποχή μας, θέλουν περισσή μαεστρία. Δεν φθάνουν ούτε οι δημόσιες σχέσεις ούτε οι «υψηλές» επαφές τρίτου και τέταρτου τύπου...

- από ρεπορτάζ του zougla.gr, zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: