3.8.17

Καταργώντας την παρένθεση...


Τάσος Παππάς

Αν τα πράγματα εξελιχθούν καταπώς ελπίζει η Νέα Δημοκρατία και μετά τις εκλογές σχηματίσει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργατική με τη βοήθεια κάποιας...
τσόντας από το εξτρεμιστικό Κέντρο (πρόθυμοι υπάρχουν), θα έχει μπόλικη δουλειά να κάνει.

Πρώτη προτεραιότητά της θα είναι η συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών. Μία για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ώστε να αποδειχθεί περίτρανα η ενοχή των Τσίπρα-Βαρουφάκη. Μία για την υπόθεση της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καπετάνιο του «Noor 1».

Μία για τα ταξίδια Τσίπρα-Παππά στη Βενεζουέλα, στη Μόσχα, στο Πεκίνο το 2013, το 2014 και το 2015 (εκτός αν η «ύποπτη» περιοδεία συμπεριληφθεί στην πρώτη εξεταστική). Μία για τη διαχείριση του τομέα Υγείας από τον Παύλο Πολάκη (την έχει υποσχεθεί ο Αδ. Γεωργιάδης)... Και δεν ξέρω πόσες άλλες θα σκαρφιστούν οι αυτοδίδακτοι εισαγγελείς της συντηρητικής παράταξης.

Μη φαντάζεστε πάντως ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θέλει να οδηγήσει τους αντιπάλους της στη φυλακή. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Ξέρει ότι ο ανεξέλεγκτος ρεβανσισμός μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Θυμάται το στραπάτσο του 1989. Αντί να πάει σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε θριαμβευτής στο μέγαρο Μαξίμου με ένα θηριώδες εκλογικό ποσοστό.

Ας είναι καλά οι μάρτυρες από τον υπόκοσμο που επιστράτευσε η τότε διοίκησή της. Αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της Δεξιάς είναι να πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή με βιτριολικούς υπαινιγμούς για την ηθική ακεραιότητα των συριζαίων και με καταγγελίες για την ανικανότητά τους στη διακυβέρνηση ώστε να περάσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι και οι αριστεροί είναι μία από τα ίδια και ότι η κυβέρνησή της παρέλαβε καμένη γη (πρωτότυπο επιχείρημα), οπότε αντικειμενικά θα δυσκολευτεί να πράξει ό,τι θα επιθυμούσε για να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.

Η δεύτερη προτεραιότητά της θα είναι η ακύρωση των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Θα καταργήσει τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές συχνότητες γιατί είναι αντιδημοκρατικός και βάζει τους τίμιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ΜΜΕ, με μοναδικό κίνητρο την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους.

Εδώ θα έχει ένα μικρό πρόβλημα, αφού το ΕΣΡ (ομόφωνα) έβαλε τιμή εκκίνησης για την απόκτηση άδειας το… ιλιγγιώδες ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ (για δέκα χρόνια), αλλά κάτι θα βρει για να παρακάμψει την απόφαση.

Ισως να καταργήσει και το ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, που είναι τίγκα στις κολεκτιβιστικές ρυθμίσεις (αυτό υποστηρίζουν οι φίλα προσκείμενες στη Δεξιά συλλογικότητες του χώρου) και γιατί μας γυρίζει στη δεκαετία του ’80 (είχαμε τότε σοβιετικό σύστημα στην Ελλάδα και δεν το θυμάμαι;).

Θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου γιατί είναι εξωφρενικά επιεικής με τους βαρυποινίτες και τους τρομοκράτες. Θα καταργήσει επίσης τον νόμο για την απλή αναλογική τόσο για τις βουλευτικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με ποιους θα αντικαταστήσει τους καταργημένους νόμους; Σιγά το δύσκολο. Θα επαναφέρει τους προηγούμενους. Μια δυσάρεστη παρένθεση ήταν και έκλεισε. Εμπρός για νέες μεγάλες… επιτυχίες. Μέχρι να προκύψει ένα νέο Καστελόριζο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: