3.8.17

Μεγάλη φωτιά σε ελαιώνες στη Λέσβο...


Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες στη Λέσβο, σύμφωνα με τον...
διοικητή της Πυροσβεστικής του νησιού. Η φωτιά έχει έξι κύριες εστίες και είναι απλωμένη σε δύο χιλιόμετρα, μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε, στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπα».

Ο δήμος Λέσβου έκανε έκκληση για περισσότερες δυνάμεις κατάσβεσης. «Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη από στελέχη της Πυροσβεστικής, και εξελίσσεται σε τρία μέτωπα, ενώ λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει στην περιοχή, η φωτιά κατευθύνεται νότια προς τα Τρύγονα, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Επί τόπου παλεύουν 29 πυροσβέστες με 15 οχήματα, έξι εθελοντές, υπάλληλοι του δήμου με δύο οχήματα και ιδιώτες με δύο υδροφόρες. Τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού, ενώ αναμένονται πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 16.25 και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν από αέρος πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην υπόλοιπη χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμη πυρκαγιές.

Στην Ηλεία, στην περιοχή Γεράκι, ξέσπασε φωτιά γύρω στις 15.40 και επιτόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Δάσος καίγεται και στην Ακράτα, κοντά στην Αθηνών - Κορίνθου, από τις 12.30 το μεσημέρι. Στο σημείο βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, η οποία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος...

πηγή matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: