2.8.17

Κινδυνολογία Άδωνι για το «Ντυνάν»...

Σε... προειδοποιήσεις για κλείσιμο του «Ερρίκος Ντυνάν» προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και...
πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιδιώκοντας ενδεχομένως να κλείσει η υπόθεση γύρω από την πώληση του νοσοκομείου και να μην αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πολιτικά ή άλλα, εμπλεκόμενα με το ζήτημα, πρόσωπα.

Κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε μεταξύ άλλων να περηφανευτεί για τις δικές του επιλογές, να εξαπολύσει πυρά κατά του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη χαρακτηρίζοντάς τον ως «αυτοκράτορα» και «φαύλο», καθώς και να επαναλάβει πως το «Ντυνάν» ήταν ιδιωτικό νοσοκομείο. Επίσης, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε γιατί δεν έγινε διαπραγμάτευση για τα χρέη του Ντυνάν, προκειμένου να μην το πάρει η τράπεζα άλλα κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως και κατά την πρώτη κατάθεσή του, ο κ. Γεωργιάδης είχε επιδιώξει να πείσει την επιτροπή πως ο ίδιος ήταν άψογος και πως η κάθε του ενέργεια ήταν για το καλό των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

«Όλη αυτή η συζήτηση για το "ξεπούλημα" του Ντυνάν θα δημιουργήσει ένα μέγιστο κίνδυνο για το νοσοκομείο αυτό, γιατί η τράπεζα προσπαθεί να το πουλήσει 60 εκατ. το ελάχιστο και δεν βρίσκει. Συνεπώς εάν μείνει στην κοινή γνώμη ότι τα 115 εκατ. ήταν ξεπούλημα (το οποίο εγώ το θεωρώ αστρονομικό ποσό για την αγορά του νοσοκομείου) κανένας τραπεζικός δεν θα βάλει την υπογραφή του για να το πουλήσει λιγότερα και έτσι το νοσοκομείο θα κλείσει, και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους για τις δικές μας πολιτικές αψιμαχίες», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ζητώντας μάλιστα να γραφτεί στα πρακτικά ότι «η όλη συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα επισείει τον κίνδυνο να κλείσει το νοσοκομείο».

Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλου για τυχόν ευθύνες των κατά καιρούς υπουργών Υγείας που «ενώ έβλεπαν ότι το Ντυνάν βουλιάζει στα χρέη δεν έκαναν τίποτα», ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών γιατί τη βούληση των δωρητών την υποθήκευσαν όσοι χειρίστηκαν έτσι τα χρήματα και όχι οι ευθύνες των εκάστοτε υπουργών».

Ο βουλευτής της Ν.Δ., αναφερόμενος στην αντικατάσταση του πρώην προέδρου του «Ντυνάν», δήλωσε περήφανος που επί ημερών αποχώρησε ο Ανδρέας Μαρτίνης. Όπως είπε, «εάν ο κ. Μαρτίνης δεν ήθελε να παραιτηθεί κανείς υπουργός δεν θα μπορούσε να το κάνει αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος ο ίδιος του ζήτησε να παραιτηθεί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι υπερήφανος που «κατάφερε κάτι που δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενοι υπουργοί να κάνουν τον Μαρτίνη να παραιτηθεί».

Προκάλεσε, μάλιστα, την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που τον κατηγόρησαν για αλαζονικό ύφος) όταν ανέφερε πως από την επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Μαρτίνη «ξεκίνησε η διάσωση του νοσοκομείου και γι’ αυτό είναι πολύ υπερήφανος»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: